VÄLBEHÖVLIGT REGN & FIXARDAG

lördag, april 27, 2019 0 11

En sent hej från mig denna regniga lördag här på västkusten.

Precis nattat barnen och mannen är ute med jobbet så jag är all by myself här i soffan. Så trött så trött så trött.

Vi började dagen med häng i handbollshallen då det var handbollens dag med hamburgergrillning och matcher med barn och ungdomar i mixade lag. Jätteroligt och Valentins lag gick till semifinal men där tog det tyvärr slut. En väldigt stor förening så det var helt gaaalet med folk därinne, herregud vilket letande efter folk i alla hallar haha.

Från tidig morgon och fram till 14:30 ungefär, sen åkte vi hem. Ja mannen åkte iofs tidigare då han skulle på heldagaktivitet med jobbet, travarenan och sen utgång.

Vid lunch nångång öppnade himlen sig och ett skyfall kom, ett efterlängtat sådant faktiskt. Kommer inte ens ihåg när det regnade senast, haft rena sommarvädret länge nu. Välbehövligt med regn, för naturen, och inte minst för alla kämpande pollenallergiker. Tar ner det som yr i luften.

Gör gott för mina rabatter och avenbokshäcken som tar sig fint, längtar tills den blir en så där 180 cm hög..

Eftersom Inez gick över till granntjejen och Valentin hade en kompis hemma så passade jag på att sticka iväg till Backaplan och shoppa möbelset till framsidan som jag ältat om ett tag nu, och en rejäl parasollfot.

Herregud så deppigt det ser ut med blöt trall, alldeles mörk, och så kalt den delen av altanen utanför förrådet på framsidan som detta är. Men nöjd med bordet och stolarna är jag. Enkelt och klassiskt, och bra pris. Köpt på Rusta för den som undrar, finns i natur, grått och vitt, här. Valet föll på denna grupp mycket för att det är ett hål för parasoll i mitten av bordet, fanns inte på någon av det andra grupperna jag kikat på. Man behöver heller ingen parasollfot under bordet då det sitter två brickor med hål i mitten av bordsbenen så man kör liksom ner parasollet genom tre hål, så det står stadig utan fot. Utom vid blåst möjligtvis.

Det var med nöd och näppe jag fick in alla 4 stolarna och bordet i vår V60, pjuh haha. In och ut med grejerna flera gånger i bilen, för att stuva om så jag fick plats med allt, en pärs kan jag säga.

Något stressigt att göra det ensam på en fullknökad parkering dessutom, med bilar som körde förbi kors och tvärs runt om mig. Och i regn..

Väl hemma var jag ju bara tvungen att plasta av stolarna och montera ihop bordet på momangen, sånt kan jag aldrig vänta med haha, så roligt!

Parasollfoten hittade jag på Biltema. 30 kg granit, och med två hjul under, kanon. Den ska jag ha vid loungegruppen, med ett nytt parasoll i, som jag inte fick köpt idag tyvärr. Vår gamla fot var i betong och krackelerade i tusen bitar, tjälen som sprängde den antar jag, bara smulor kvar när man lyfte den. Och mitt fina baliparasoll jag haft i många år hade tyvärr fått svartmögel i det vita tyget så fick slänga det på tippen, snyft.

Sandaler i regn, så härligt och uppfriskande på nåt vis haha.

Vårdat mannens tomatplantor lite också, ska snart plantera ut dem i större krukor, men låter dem växa lite mer inne i värmen först.

När nu ska jag ta mig en kopp te och lite choklad. Blivit så förkyld så gott med lite varmt i halsen.

Hoppas ni haft en fin lördag!

Kram

11

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.