LINNEGARDINER

söndag, december 9, 2018 3 16

Innehåller annonslänkar

 

 

 

Finns det nåt svårare än att välja gardiner?? Skulle väl vara matta då kanske.

Jag tycker iallafall att det är en galet stor djungel därute och eftersom jag sällan har tid att åka runt och känna, klämma, kolla färg osv så blir det oftast att jag kollar och beställer på nätet.

Ska byta alla gardiner i vardagsrummet, där vi har skenor i taket då vi gärna vill kunna dra för när vi inte vill att grannarna eller förbipasserande utanför gaveln ska glutta rätt in. Vi bor ju trots allt i ett radhusområde där det är tätt mellan husen..

Hur som, hittade ett par lagom skira gardiner på Jotex som jag tyckte såg fina ut på bilderna. Är ute efter linnefärg som både drar åt beige och grått och det är precis vad de här gör! Himla nöjd faktiskt. Urdåligt ljus att fota i idag men så är det dessa tider, får man ta om man inte vill vänta till våren med bloggandet..

 

 

 

Eftersom vi bara har 240 i takhöjd och gardinerna var 250 långa så fick jag lägga upp dem 10 cm. Tyget är i 100% bomull men har en linnestruktur (så rubriken ljuger 😉) och de finns här.

 

 

Jag klippte faktiskt inte bort nåt tyg utan la upp dem två varv x 5 cm, strök, nålade och körde gasen i botten på maskinen, snabbt och smidigt.

Min gosiga tröja hittade jag på H&M och finns här för 199:-.

 

 

Beställde ett kuddfodral från Newport, som jag trodde skulle ha en pudrigare beige färg, men jag gillar det ändå så behåller. Finns här  och finns även i fler färger och storlekar.

 

 

Nästa mission blir att hitta en riktigt go läsfåtölj att ha där i hörnan, kom gärna med förslag på vad ni tror skulle passa, känner mig helt lost.

 

 

 

Gillar verkligen att låta gardinerna gå ända från golv till tak, gillar däremot inte vårt fula tak haha. Vem sjutton kom på det där med synliga skarvar mellan gipsskivorna?? Nej släta tak vill jag ha.

Våra golvlister gillar jag inte heller, behöll de gamla tillsvidare efter golvläggningen men ska byta till lite högre sockellister som är något snidade. Kommer bli så mycket finare.

 

Hoppas ni har en mysig söndag! Själv har jag hängt hela förmiddagen i handbollshallen, sammandrag för Valentin, så himla roligt och de är så duktiga. Nu ska jag strax hoppa in i en dusch, har så galet flottigt hår och jag tycker det blir så himla mycket värre på vintern, håller ni med? Säkert för att jag har mössa ofta, men kan tänka mig att fettkörtlarna kämpar för fullt nu när det är så torr värme inomhus också haha. Känner mig såååå ofräsch, glåmig och allmänt risig.

Kram på er!

16
3 Comments
 • Ekenäsliv
  december 10, 2018

  Ni har det sååå fint hemma vännen!
  Min symaskin misshandlade jag antagligen alldeles kapitalt för den gav upp innan vi flyttade. Så nu har jag ingen och då stryker jag upp gardinerna med uppläggningsband istället ;-)) Enkelt och snabbt.
  Nu dax att sova..
  Kramar till dig raring <3

  • Catta
   december 10, 2018

   Tack snälla du, fast det känns sååå ofärdigt hela tiden. Man blir aldrig färdig va? 😉
   Uppläggningsband är kanon! Ibland får man det med gardiner man köper men det fick jag inte till dessa så jag fick sy istället och jag är ju snabb som tusan så tiden går på ett ut haha.

   Kramar till DIG!

 • Laura
  juni 20, 2023

  Hej! Måste bara säga att jag älskar din gråa skänk, varifrån kommer den? Tack!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.