I SÖNDAGS PÅ HÖNÖ

torsdag, oktober 18, 2018 0 6

 

 

 

Helgens som var kan ha varit den vackraste i år, med temp på runt 20 grader och strålande sol. I söndags åkte jag, Inez & Ebba ut till Hönö för Inez längtade efter mormor och längtade allmänt ut till ön bara, och efter min familj där såklart.

Inez stannade och lekte med mormor och alla mina gamla dockor mm medan jag tog en långpromenad längs havet med pappa, brorsan och Ebba. Så mysigt att prata gamla minnen om ställena man växte upp kring. Så vackert här så man smäller av, vilket man inte tänkte på när man var liten på samma sätt som idag när man är vuxen. Jag har ju faktiskt växt upp i rena paradiset och med en frihet som är långt ifrån alla barn förunnat. Tacksam för det.

Sen var väl inte livet lätt alla gånger för det såklart, men så är det nog överallt.

 

 

 

Bådevi

Här har vi haft äventyr som små må ni tro, herregud vilken fantasi man hade när man lekte, underbara minnen.

 

 

 

 

Pappa berättade att på de platta klipporna ovan låg farmor och skurade mattor med såpa när han var liten, sen la man dem under vattnet med stenar på som tyngd. Vilket slit det måste varit att tvätta på den tiden.

Hon dog 1968 när pappa bara var 19 år så jag fick aldrig chansen att träffa henne och alla bilder som finns är i svartvitt. Känns så konstigt när det är en så nära generation egentligen.

 

När vi åkte hem sen så var vädret fortsatt vackert och vinden ljummen, det mojnade och blev helt still runt 17, så då tog vi bilen ner till Tumle jag och Inez och badade haha. Vi må vara tokiga men det var faktiskt riktigt riktigt skönt trot eller ej. Runt 13 grader i vattnet kanske, så lite chock men urskönt när man klev upp för man blir ju så varm när blodflödet kickar igång. Fattar ni, bad i havet 14:e oktober.. härligt ändå, och förlänger livet tror jag.

 

 

 

Josef tog en pw ner och knäppte några bilder på oss där i solnedgången.

 

Blivit lite uppdelat i vår familj de senaste helgerna, mycket kalas som vi turats om att köra barnen till, sen har Valentin både fotboll och handboll på söndagar så det blir liksom fullt upp och nödvändigt att sära lite på sig då. Inte minst när man har hund som måste få sitt också. Kan inte ta med henne till handbolls-hallar osv och hon kan inte vara hemma ensam för mycket.

 

Nä nu ska jag sluta babbla och ta bussen in till stan en snabbis!

 

Kram

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.