LÖRDAGSPLOCKET

söndag, september 23, 2018 3 12

 

Gårdagens middag.

 

 

Hurra för plockmat, eller vad säger ni?

Ja jag älskar det iallafall, riktig sitta länge-mat!

Gillar ni charkuterier? Vilka är favoriterna bland ost och kött? Vill gärna ha tips för ibland snöar man in på det man vet att man gillar och glömmer att prova nytt. Våra favoriter är det ni ser på bilderna, Bresaola (det mörka köttet), Spinata Calabra (salamin), Gruyére (hårdosten), Brie (vanlig krämig Brie Benoi) och vitlöks-roulé.

Sen gjorde vi en Pico de gallo, tomatsalsan som är Mexicos nationalsås och som är såååå yummie att ha på frasigt bröd, bruschetta-style. Gjorde också en enkel Burrata-sallad  (extra krämig mozarella) med lite pesto, tomater, olivolja, balsamicokräm och flingsalt. Så sjukt gott! Och så lite kex, frukt och marmelad till, mmm favvomat.

Mina favvisar som inte är med här är Manchego och Salami Zero (svensk goding utan e-ämnen etc).

 

Tipsa gärna om era favoriter!

 

Nu ska jag snabba mig lite, har städdag i föreningen här och vi börjar strax.

 

Kikar in lite senare igen, kram.

 

12
3 Comments
  • Caroline
    september 23, 2018

    Vi brukar ha bondost, oliver o sen gör jag en röra på kronärtskockshjärtan, lite olivolja, vitlök, salt o peppar, som jag mixar ihop. Så mumsig att ha på bröd!

    • Catta
      september 23, 2018

      Vilken bondost? Heter den nåt speciellt? Har smakat på en fransk som var riktigt go, kanske är den?
      Oliver brukar vi också ha, mannens måste nästan men denna gången glömde vi att ta fram dem hehe. Åååå, den måste jag testa, gör du den lite grov, som typ tapenade? Eller mer som en krämig röra? Älskar allt sånt!
      Tack för tips😍
      Kram

      • Caroline
        september 23, 2018

        Den heter bara Bondost, de flesta affärer har den… röran gör jag krämig, sååå god!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.