PLANK / STAKETBYGGE

fredag, juli 27, 2018 4 15

 

Fläder & morotsmellis (egna)

 

 

Hallå i hettan!

 

OMG vilket stekigt väder vi har på västkusten idag, eller hela landet kanske? Har precis varit och badat i två timmar, men nu tar vi siesta inomhus ett tag. Jag inte minst, måste vila mig i form inför kvällen, raj raj på Hönö ikväll minsann. Ska dessutom cykla ut med ett gäng brudar haha, ut går väl bra, men hem i natt..? Hehe.

 

Här hemma har det ju grejats för fullt den senaste tiden, varvat med semesterhärligheter såklart och ett av projekten är staketbygge mellan oss och grannen. Stod ett en fallfärdig historia till plank där innan, så det har vi rivit och tillsammans med vår söta granne bygger vi nu alltså nytt! Så himla roligt. Tycker jag då, haha.

Fick prisförslag från snickare som byggde grannens altan, 45000:- !!! Eh, no way sa jag (de ville nog inte ha jobbet men skulle de ta det så skulle de ha betalt, typ), och började skissa på ett eget.

Hur svårt kan det vara tänkte jag och gick och mätte längan där vi skulle ha det och räknade sedan ut materialåtgång utefter de 7 meter som skulle byggas. Sen klickade jag hem alltsammans från Byggmax, priset? Under 5000:- inkl. frakt på ca 1200:-. Mohaha va jag är bra ibland 😉

 

 

Blunda för våra sletna solsängar, ska fixa de nån dag..

 

 

Hade jag fått välja helt själv hade jag valt att bygga annorlunda, men grannen föredrog liggande ribbor och jag tycker det är fint med så körde på det. Annars älskar jag ”Madicken”-staket, mmm så fint.

 

Jag och mannen har byggt de två första längorna själv, då grannen varit på semester, men det är bara roligt. Resten ska vi göra tillsammans.

Vill ni veta med om materialet eller hu vi bygger så hojta för då kan jag visa och berätta mer. Hur som helst så är det busenkelt.

 

Nu ska jag kasta mig i duschen här, kraaam!

15
4 Comments
 • Kristin
  juli 29, 2018

  Blev riktigt snyggt!
  Vem behöver snickare?
  Inte ni alla fall!

  Kram

  • Catta
   juli 29, 2018

   Tack snälla 🙂

 • Bella
  augusti 5, 2018

  Så snyggt det blev..tar gärna emot beskrivning! 🙂
  Här ska vi oxå bygga högt staket mot vår väldigt tittvänliga granne som gärna kastar ett öga emellan det trasiga staketet och häcken som är där nu. Inte så kul när man ligger i bikini och försöker sola 🙂

 • Marija
  maj 2, 2020

  Hittade din blogg när jag sökte På vitt staket. 🙂 Så fint det blev. Vi ska också bygga ett staket och det finns för mycket att välja mellan. Vad heter ditt och hur högt är det?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.