SKÖNHETSPRODUKTER & ANSIKTS-SKEVHET

torsdag, mars 15, 2018 6 13

Innehåller annonslänkar

 

 

 

 

God kväll!

Tänkte berätta om min absoluta favoritprodukt när det kommer till skönhet och det är en foundation från Sensai som heter Flawless Satin. Den är helt outstanding tycker jag som inte gillar smink som täcker för mycket. Den här är tunn, lättapplicerad och väldigt dryg = otroligt prisvärd.

Jag har använt Sensai i många många år och jag kan bara inte byta när nåt är så himla bra. Flawless Satin kom i höstas och är om möjligt ännu bättre än sin föregångare, helt magisk, ger en silkig känsla på huden. Luv it!

 

 

 

 

 

Förutom att fylla på med ny foundation så köpte jag även en bronzing gel som jag varit nyfiken på länge och jag fick höra att den är en riktigt storsäljare, för både män och kvinnor. Tunn konsistens och härlig brons-ton, som man kan använda antingen för sig eller blanda ut med foundation. Kommer förgylla sommarbrännan så himla fint, dessutom är det perfekt att man bara behöver en ton på sin foundation numera. Jag kommer köra på den jag har nu under vinterhalvåret och sedan bara blanda ut den med bonzern till sommaren för en mörkare ton. Hur bra som helst.

Jag kör för övrigt på nr 204 Honey Beige på foundation & nr 63 Copper Bronze på gelen, som båda finns hos Bangerhead.

 

 

 

 

Fick en gåva på köpet (jag handlade på NK Gbg), en fin necessär som innehöll en ansiktsmask, en peeling och läppcerat. Ska bli spännande att prova.

 

 

 

 

 

En sak som är jättejobbig för mig just nu är att mina problem med muskler och leder har blivit  så himla mycket värre den senaste tiden, det är som att halva ansiktet inte hänger med riktigt. Man kan tro att jag lyfter ena sidan på bilden men det gör jag alltså inte. Sen kan det hända att det brynet lyfter sig lite automatiskt, medan den andra går ner, men jag känner mig alltså 100% avslappnad här. Jag har nervryckningar och får små krampanfall i ena kinden, vilket är superfrustrerande. Detta är en bättre bild där det inte syns så värst mycket ändå, men Josef har tagit en del bilder (på semestrar och annat) där jag ser väldigt skev ut.

(Fläskläppen är sen gammalt dock haha, blev iväg-slängd rätt in i ett piano av en liten gangster när jag var typ 11. Läkaren på Öckerö hade inte tid att sy så det fick läka själv, snyggt det blev.. not).

Orsaken till detta ansiktsproblem är sannolikt min hypotyreos jag lider av, har en massa jobbiga symptom, som håravfall, extremt torr hud (och hår), spruckna naglar, minnesförlust, humörsvängningar, hallucinationer (när jag är trött), slöddrigt tal, darrighet, svullna händer och fötter, domningar, ljuskänslighet, yrsel, pip i öronen, svårigheter att svälja osv. Ja listan kan göras hur lång som helst och mest jobbigt är när jag inte kan styra över händerna riktigt, som när jag får svårt att hålla i pennan på jobbet osv. Då kan jag få smått panik inombords.

Viktigast är absolut inte utseendet, det kan jag leva med, men det är värre med hur det känns..

Jag tar flera olika mediciner men ibland hjälper inte det ändå.

 

 

 

 

Nytt fräscht lack också, i favvofärgen ”peach daiquiri” från Essie, och bästa top coatet Gel setter från samma märke. Det är helt grymt, ger en gellack-yta och håller länge, dessutom snabbtorkande, verkligen ett tips från mig.

 

 

Tröja Davida Cashmere från Boozt // Byxor Zara (gamla)

 

 

Se där ja, ett litet beauty-inlägg från mig denna kväll, och så fick jag babblat av mig om hypo också. Hoppas ni tycker det är ok att jag tar upp det här, annars får ni scrolla vidare helt enkelt. Någon annan som också lider av Hypotyreos? Berätta gärna om det om ni vill.

 

 

Stor kram!

13
6 Comments
 • Christine
  mars 16, 2018

  Jag har hypotyreos sedan 6 år tillbaka och det är allt annat än enkelt. Äter nu bara levaxin, har tidigare kompletterat med liothyronin, men är inte symptomfri trots bra värden på blodproverna. Liothyronin åt jag i tre år, sedan slog den ut hypofysens egen hormonsignal (är vad läkaren tror) så då fick jag sluta. Mår inte särskilt bra i kroppen och nu efter ett envis virus ligger jag hemma helt däckad. Läkaren tror utmattningssyndrom och jag börjar sakta vänja mig med tanken att kroppen liksom inte längre orkar kämpa för att orka… det blev ett långt inlägg men det jag helst ville få fram är att jag uppskattar att du skriver om din hypotyreos, det gör det lättare för oss andra som drabbats.
  Kram

  • Catta
   mars 16, 2018

   Hej Christine och tack för att du skriver. Jag hoppas verkligen att du får hjälp, har du bett om att få prova NDT som är ett naturligt sköldkörtelhormon från svin/gris? Kan vara svårt att få utskrivet då läkaren måste ansöka om licens på det, men värt att fråga! Det ska jag göra nu efter att ha läst på om det. Jag äter också Levaxin, 100mg, och har även en antidepressiv medicin mot kronisk smärta som gör att jag sover mycket bättre. Det är för all led, nerv och muskelsmärta jag har.

   Fint att höra att du uppskattar att jag skriver om hypo här, det är precis min tanke att det kanske kan hjälpa andra. Du får gärna återkomma och berätta om hur det går för dig.

   Ta hand om dig, kram.

 • Fia
  mars 16, 2018

  Det är nog inte många (om ens någon?) som är helt symmetrisk i ansikte eller resten av kroppen. Du ser inte det MINSTA skev ut, verkligen inte. Mina ben är olika långa, mitt ena ögonbryn högre upp, olika form på kinderna osv. Men jag har aldrig sett mig själv som skev utan helt normal! =)

  • Catta
   mars 16, 2018

   Visst är det så att vi alla är mer eller mindre asymmetriska i ansiktet och på kroppen. Men som jag sa så är detta en bättre bild , där det inte syns så tydligt men jag verkligen problem med detta och det är framförallt känslan som är riktigt jobbig, inte speciellt skönt med kramper och att det ”drar” i ansiktet. Jag kan också få en förlamande känsla som kommer och går och det är ganska läskigt faktiskt.

   Jag har en massa andra asymmetriska detaljer på kroppen men som jag absolut inte lider av men detta är riktigt jobbigt. Inte så mycket utseendemässigt men känslan är hemsk.

   Man vill ju bara vara frisk eller hur!

   Ha en fin kväll och trevlig helg!
   Kram

 • Ulrika
  mars 16, 2018

  Hej! Jag uppskattar också att du tar upp ämnet. Lider också av Hypo och har haft en tuff vinter med många obehagliga symptom som gjort mig väldigt orolig/rädd. Bland annat en domnande arm, en sovande fot, muskelryckningar/nervryckningar i hela kroppen just nu mest under vänster revben. Obehagligt och framförallt blir jag så rädd att det är något annat farligare fel på mig. Äter levaxin och thacapzol och just nu extra calcium/d vitamin. Haft sjukdomen ca 2 år.

  • Catta
   mars 16, 2018

   Hej Ulrika,

   Precis som du har jag haft en tuff vinter, mycket värre än tidigare år, med känselbortfall, yrselanfall osv. Väldigt fumlig och tappar saker, välter ner både pärmar och annat på jobbet tex. Så trött så jag blir illamåendes på morgonen, och jag har ALLTID varit extremt morgonpigg tidigare. Nu är det mer koma..
   Vist är det jobbigt med muskel och nervryckningar, jag ville slita bort min kind ett tag när det var som värst, höll på att bli tokig.

   Jag har haft sjukdomen i ca 4 år och äter levaxin samt andra mediciner för smärtan och nervproblemen. Bl.a en antidepressiv.

   Har du funderat på att be om att få prova naturligt köldkörtelhormon, som NDT?

   Jag behöver bli vidare utredd men just nu känner jag att jag inte orkar. Konstigt nog..

   Hoppas du får hjälp med dina jobbiga symptom, stor kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.