NÄR TAR VI IN GRANEN?

fredag, december 9, 2016 8 6

 

Jösses vad det såg annorlunda ut i v-rummet förra året..

 

 

12:e december tog vi in granen förra året, nästan två veckor före dopparedagen. I år blir det förmodligen lite senare men ändå ett tag innan jul för vi vill kunna njuta av lääänge!

Enligt traditionen (och som vi alltid gjort under min uppväxt) så ska den ju in dagen före julafton, och inte tidigare. Men man är liksom lite mer sugen på julen innan jul, än efter, så därför tjuvstartar vi lite..

 

Hur gör ni?

 

 

Ha en mysig fredag & trevlig helg!

6
8 Comments
 • Suss
  december 9, 2016

  Jag vill också njuta av granen innan och eftersom vi är borta nästa helg och hela nyårshelgen så kommer vi köpa gran redan nu i helgen.
  Kul att se förändringarna i hemmet, hoppas vi får se ert vardagsrum med gran i år också 😉 Kram Suss

  • Catta
   december 10, 2016

   Mysigt att åka bort, men såklart man vill njuta lite av julen hemma ändå 🙂
   Klart ni får se en gran hos oss, längtar ju halvt ihjäl mig efter den!

   Kram

 • Ulrica
  december 9, 2016

  När jag växte upp så var det tradition att kvällen innan julafton så kläddes julgranen med julmusik, varm choklad, skinkmacka och lussebullar.. jag minns det som nästan bättre än själva julafton :). Men i vuxen ålder så tycker jag att jag vill ut med julen så fort efter nyår som möjligt så vi tar in julgranen oftast redan vid första eller andra advent men i år vete sjutton om latmasken har hängt sig fast ordentligt för det finns ingen ännu.. men på söndag SKA den in!!

  KRAM

  • Catta
   december 10, 2016

   Åh, vilka härliga minne Ulrica! Typ samma tradition under min uppväxt, mysigt mysigt!
   Yes, på söndag smäller den här med! Eller kanske redan på torsdag hehe.
   Kramis

 • Ekenäsliv
  december 10, 2016

  Hej sötnos <3
  Det blir nog till nästa helg här.
  Förra året tog vi in den lite för tidigt, typ nu, och då barrade den ju som sjutton till julafton ha ha ha 😉
  Så jag var på G igår, men både man och dotter hejdade mig 🙂
  Ha en fin helg hjärtat <3
  Kramar Anna

  • Catta
   december 10, 2016

   Haha, ivriga små flickor är vad vi är 😉
   Detsamma till dig darling!

   Kram

 • sara
  december 10, 2016

  Jag är uppvuxen med att man tar in den dan före julafton. Kommer också ihåg att jag var så avundsjuk på min bästis som tog in den flera veckor innan. När jag flyttade hemifrån lovade jag mig själv att den dagen jag får barn får de bestämma (nästan ) när den tas in. Vi tar in den kring lucia. Enligt tradition så åker mannen och sonen och köper den. Denna julen tog vi in den idag 🙂 Älskar det!

 • Camilla
  december 11, 2016

  hej där är också uppvuxen med julgran in dagen innan julafton.
  Men nä här vill jag nu njuta av julen innan jul o eftersom jag jobbar i butik så har vi ju jul där länge.
  Vi tar in gran till andra advent o har så gjort i år också.

  Camilla

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.