FRÅGE-UTMANING

lördag, april 9, 2016 3 3

 

 

 

Blev utmanad av inte mindre än två fina bloggerskor, Ulrica & Anna, att svara på ett gäng frågor. Kul tycker jag, och här kommer dem!

 

 

Vilken är din favoritglass?

 

 

Oj, svårt, finns ju så många goda! Men jag får nog säga Salmiakki ändå, älskar lakrits.

 

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon, även om du lever ditt drömliv?

 

 

Jag skulle lägga typ 900 000 på sparkonton till vårt drömhus, även om det inte räcker långt där vi bor tyvärr. (Snackar vi nybyggt får man räkna med 6 mille iaf, tomt plus hus).

Sen skulle jag bjuda med min vän Annica på en resa, till typ Marocko. Bo på spa-hotell, äta god mat, gå på marknader och frossa i marockanska mattor & andra textilier. För att hon skulle behöva det (inte mattor alltså, men avkoppling och lite lyx hehe), för att jag drömmer om Marocko och för att jag längtar efter mer bästis-tid med henne.

Förhoppningsvis räcker även pengarna till en resa med familjen, Mexico helst, och en slant till välgörenhet.

 

 

Vilken är utan tvekan din bästa tv-serie?

 

 

Kan inte välja, jag kan tycka att en serie är världsklass när jag väl följer den, två veckor senare har jag helt glömt bort den typ haha. Men Homeland är en favorit och så måste jag säga att 30 grader i februari som gått på 1:an nu var riktigt riktigt bra, älskar relationsdrama. I början hade jag svårt för den, men sen blev jag helt fast.

 

 

Hur hanterar du en situation om du är i ett stort rum med massa folk och du ingen känner – då det förväntas att man ska vara social ex på en fest/kalas/jobbfest osv

 

 

Galant skulle jag säga, jag har inga krav på hur jag måste vara i ett sånt sammanhang så jag hade kunnat sitta i en stol och bara betrakta, eller mingla omkring och prata med vem som helst om vad som helst. Babbla kan jag, och olika människor gillar jag. Jag är bekväm så länge jag inte behöver göra något på beställning, typ ställa mig och tala inför alla, då blir jag obekväm. Fast jag hade kunnat göra det spontant! Märkligt det där, hur det kan göra skillnad på krav och kravlöst, när det är samma sak man gör. Men jag antar att det ligger i förväntningarna.

 

 

Vad är du nöjdast med dig själv och varför?

 

 

Jag är nog ganska nöjd med att jag inte är rädd för att ta tag i saker som jag aldrig tidigare gjort. Typ som att lägga golv, måla om köket, egna sänggavlar och sånt hemmafix som jag gjort. Jag brukar tänka -Kan andra kan jag. Och hur galet kan det bli? Älskar allt sånt fixande och kör bara på, kul kul.

Sen tycker jag min humor är kanon haha, och även om det bara är jag som skrattar ibland så har jag ju förlängt livet på mig själv iallafall! Hehe.

Även nöjd med att jag trots min nätta kropp är ganska stark, har liksom en medfödd styrka i framförallt armarna. En seg liten gumma är vad jag är och kan tex bära tunga möbler uppför trappor, bära tunga kassar i en evighet osv. Det är något som ligger i släkten, morfar som fyller 85 i sommar jobbar för fullt i skogen ännu och har nyss skaffat ett eget sågverk hemma, inga planer på pension där inte 😉

 

 

Hur länge har du och din man/sambo varit ett par?

 

 

Sedan November 2004, så det blir alltså 12 år i år, hej vad det går när man har roligt!

Vi ”pussades” faktiskt första gången två år innan vi blev ihop, och två gånger till under de två åren innan vi blev ett par. Kände till honom redan från gymnasiet, han var vän med min klasskompis så vi stötte på varann ibland i bamba och så. Då spelade han i Blåvitt och var ihop med en lång snygg blondin, jag tyckte han var snygg men lite dryg haha. Fast det var han verkligen inte har jag förstått nu, bara lite blyg, det var därför han var fåordig.

Han minns varenda gång han sett mig på den tiden, så lite intressant var man allt, även om jag inte trodde det.

 

 

Om du hamnar i ett bråk, hur hanterar du det, är du den som tar fighten eller den som tar emot.

 

 

Både och, jag är absolut inte rädd för att ta fighten när jag väl är i den, även om jag avskyr att bråka. Nu pratar jag verbalt, fysisk vill man ju aldrig bli, även om jag var ganska fysisk när jag var yngre. Jag var en hormonbomb som inte kunde hantera min ilska särskilt bra. Mycket bråk med killarna i skolan.. men däremellan var vi vänner.

Dels när jag var arg kunde jag slåss, men också för att jag älskade att brottas och skojfajtas (Inez är precis likadan), jag har också gått i boxning vilken är fantastiskt roligt.

(Tror ni jag är knäpp nu?)

 

 

Vad dras du till för bloggar, vad är viktigt på en blogg, vad ska finnas med anser du?

 

 

Massor med bilder, älskar bilder, och gärna stora. Personlighet, humor och värme. Inredning allra helst kanske, men också mode och en del av vardagen.

 

 

Vem är bästa programledaren anser du på tv och varför?

 

Hela gänget på Barnkanalen är ju fantastiskt, sen får jag säga som Anna, David Hellenius. Han har humor den mannen. Sen kommer jag inte på nån annan just nu..

 

 

Har du träffat någon kändis och pratat med & i vilken situation var det då i så fall?

 

 

Ja, massvis faktiskt. Även om det inte varit några megastjärnor kanske.

Det började på Stenabåten där jag som 8-åring fick sjunga en truddilutt av Fyra bugg och en coca cola tillsammans med Lotta Engberg haha.

Sen har jag varit på Elle-galan tillsammans med Dogge för ca 13-14 år sedan. Vi skulle träffas för en fika i Sthlm (som vänner) och han lägger in som parantes att ha ”bara” ska in på Grand Hotell en snabbis och dela ut ett pris. Så där hamnade jag osminkad med blött hår i en knut backstage kring ett bord. Där satt jag med bl.a Babsan, Mark Levengood, Rakel Molin, Amir i Infinite Mass mfl. Minns att vi pratade om olika yrken, och Rakel vände sig till mig och frågade vad jag jobbade med och jag svarade som servitris (gjorde det på den tiden). -Ja nån måste jobba med det med sa hon då, hahaha, kände mig verkligen som en stjärna.. not. Träffade även Mini Andén och Alexanders Bard. En kul kväll även om jag mest ville sjunka genom golvet då jag såg ut som jag vet inte vad..

Ett gäng stora fotbollsspelare och andra artister har jag också träffat, men orkar inte rabbla. Folk som folk.

 

 

Vilken är den roligaste sporten att utföra eller att se på?

 

 

Ser inte på mycket sport om jag ska vara ärlig, fotboll är kul ibland, skidåkning är skönt att vila till i soffan. Jag har hållit på med gymnastik och friidrott lite grann som yngre, det är väldigt kul, annars boxning och klättring.

 

 

Vidare utmanar jag följande till att svara på samma frågor:

Hemma på Sjuan

Villa Tretton

Room of Karma

Inredning & Guldkanter

&

Rebecca Pecci

 

 

Hoppas ni får en härlig lördag!

Kram

 

 

3
3 Comments
 • Suss
  april 9, 2016

  Kul att läsa mer om dig och tack för utmaningen! Då får jag klura lite på de frågorna 😉 Kram Suss

 • Catta
  april 10, 2016

  Ska bli kul att läsa dina svar 🙂

  Ha en fin söndag!
  Kram

 • Ekenäsliv
  april 10, 2016

  Heeeeej vännen!
  Åååå va roligt att läsa!!! Du är ju bara en underbar person som jag önskar att jag kunde träffa mer IRL <3
  Älskar din humor och den där envisheten och att inte ge sig känner jag igen 😉
  Hi hi, en seg liten gumma 😉
  Ha en riktigt fin söndag, här lyser solen så det blir mer trädgårdsfix idag 🙂
  Kramar Anna
  PS: har du funderat på att gå på det här: http://www.bbcon.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.