SJÖSTRAND KAFFEMASKIN

söndag, augusti 9, 2015 9 12

 

 

 

Vår nya kompis i köket, en kapselbryggare i rostfritt stål från Sjöstrand Coffee Consept.

Den finns i Granits sortiment men har varit slutsåld i evigheter, vilket har stört mig lite då jag en längre tid verkligen velat ha just denna. Sist jag var inne på Granits hemsida och kollade status så fanns den inte då heller, MEN jag kom på att jag kan kolla upp märket som står på den, och tadaaaa! Googlade på Sjöstrand och hittade deras hemsida (här) där maskinen fanns endast ”ett klick bort”.

Köpte till en mjölkskummare/värmare för att kunna göra smarriga cappuccinos mm.

 

 

 

 

Sjöstrands espressomaskin är byggd för biologiskt nedbrytbara kapslar (hur bra?!) men funkar med alla sorters märken som passar i Nespressomaskiner. Jag kommer nog hålla mig till de biologiska så gott det går, känns alltid bättre att vara miljövänlig 🙂

 

 

 

 

Visst är den snygg!

Älskar att den ser ut som en klassisk espressobryggare men är en smidig kapselbryggare som är väldigt lättanvänd. Visst finns det billigare kapselmaskiner.. men inte lika snygga 😉

 

Gillar ni kaffe, hur brygger ni helst ert? Jag dricker för det mesta vanligt bryggkaffe, med mjölk. Ibland använder vi mokabryggaren (det mest ”äkta” sätter att göra kaffe enligt en del) och det blir ju väldigt gott, gärna med något italienskt mockakaffe. Nu lär det väl bli en del kapselbryggt, och det är ju fint det med 🙂

 

 

God kväll!

 

 

Vilken underbar dag!! För att inte tal om denna kväll, äntligen helt vindstilla..

Vi var på 6-årskalas på Hönö mellan 12-15 sen åkte vi hem, hämtade Ebba och åkte till lilla småbåtshamnen Sanden, där det finns en pytteliten strand där även vovvar kan bada. Helt ljuvligt var det, ljummet, vindstilla och det vackra behagliga eftermiddags/kvällsljuset.

 

Hoppas ni haft det lika härligt!

 

Kram

12
9 Comments
 • Ekenäsliv
  augusti 9, 2015

  Hej sötnos <3
  Tack, du är för söt när du skriver <3
  Jag andas in och tänker att det ska ju gå bra det här med:)

  Superfin kaffemaskin!! Fast jag är ju inte så vuxen än att jag lärt mig dricka det 😉
  Så här är det inte jag som jagar snygga apparater som du förstår;-)

  Ha de fint!
  Kram Anna, som har en heeeeel-del-ångest-och-vill-inte-riktigt-att-det-ska-vara-back-to-work-måndag-imorgon 😉

 • Hem & Trevligheter
  augusti 11, 2015

  Supersnygg!

  Det är lite tyst på min blogg och anledningen till det heter Sante och är en supergullig ponny. Så efter jobbet nu åker Nellie och jag ut till honom och sedan är vi där i ca två och en halv timma. Blir inte så mycket tid över till bloggen. Får bli lite färre inlägg.

  Kram Linda

  • Catta
   augusti 11, 2015

   Åh så härligt med pålle! Lite avis på det.. Får ta barnen på allmänridning snart känner jag, snusa lite mule och så 😉

   Kram!

 • Tina
  augusti 11, 2015

  Så snygg kaffemaskin! Kanske får bli min ”belöning” när jag är klar med köksrenoveringen;)

  • Catta
   augusti 11, 2015

   Det tycker jag absolut! Lycka till med renoveringen 🙂
   Kram

   • Gabbi
    maj 1, 2017

    Hej! Undrar om du fortfarande är nöjd med din sjöstrands? Efter 2 år? Är sugen på att köpa och letade efter om det funkade med alla kapslar i. 🙏🏻 Så tack för den infon. 😎

    • Catta
     maj 4, 2017

     Hej Gabbi!
     Yes, vi är jättenöjda (även om jag oftast dricker vanligt bryggkaffe) den är lätt och det blir jättebra. Har ju även mjölkskummaren till så man kan göra goda cappuccinos 🙂
     Och yes, funkier med ALLA kapslar, så bra!

     Kram

 • Dexter Bavzee
  september 2, 2015

  Perfekt för dig som har dåligt med tid eller helt enkelt tycker om att prova nya smaker. Det finns ett stort utbud av kaffemaskiner som förstärker kaffeupplevelsen.

 • Martin
  september 1, 2019

  Hör av dig om du vill sälja den 😃

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.