PÅ JAKT

onsdag, februari 25, 2015 9 4

116019r_1

 

 

Vad ska man ha, vad ska man ha.. det är frågan.

Vi ska köpa nya kaffekoppar (har bara masa udda typ) och kan verkligen inte bestämma oss för vad vi vill ha, jag gillar ju olika stilar. Bokstavskopparna från HD är enkla och coola, men jag vet inte om vi verkligen ska ha utan öra på.. Vet ju att den ”äldre generationen” kommer klaga vid kalas om inte annat 😉 Koppar utan öra, vad är detta? haha.

 

 

2f5a05ccb659b3c9810c0a6945ef855e 844edcf3e9d1d9f0c28cc58ec04b9c67

 

 

Som så många andra (iallafall i blogglandia) så älskar jag blåvitt porslin och däribland Spode´s ”Blue Italian”. Fast där är det priset som är ett litet hinder, för när man väl kanske lyckats samla på sig ett gäng så lär jag väl krascha en efter en, och fylla på med nya gör man väl inte utan att gråta en skvätt då kanske. Porslin ska ju ändå användas med, fast man kanske kan servera i vadderat rum? 😉

Nej, porslin ska användas flitigt, och inte bara dekorera köket eller vitrinskåpet..

Swedisch Grace är ett annat alternativ, och budgetkopar finns det säkert också fina. Men jag är ändå sugen på några lite ”finare” så att säga.

 

Har ni några tips och förslag?

Vad har ni för kopp-favvisar?

 

Kopparna på bilderna hittade jag här.

 

Kram

4
9 Comments
 • Kristin/Onlyfemale.se
  februari 25, 2015

  Båda två är riktigt fina!
  Två serviser som jag har hemma och som jag älskar är:
  Muggarna från PIP Studio
  http://www.systerlycklig.se/glas-porslin/koppar-muggar/mugg-chinese-rose-khaki#.VO2_yf45C70

  och

  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=19630&s=Musselm%C3%A5lat

  Kram

  • Catta
   februari 25, 2015

   Jättefina bägge två, den första lite för gullig för min smak dock, Musselmalet har jag alltid älskat, så kanske.. men även de kostar en slant.
   Kram!

 • Ulrica
  februari 25, 2015

  Spode-tekopparna med fat är oerhört vackra, men såna priser för en kopp.. näe, någonstans får trenderna ta slut :). Jag gillar också Swedish Grace, behagliga att dricka ur, stilrena och tidlösa.

  Jag kör även Greengate, utan öron fast letar också efter en serie som passar när man har många människor på besök. Tror på en uppsättning Swedish Grace faktiskt.

  Eller den nya serien från Greengate kanske? Lite söt men ändå tidlös:
  http://www.mywhitecountryhouse.se/kok/porslin/tekopp-med-fat-pastel-creme-greengate.html

  Kram

  • Catta
   februari 25, 2015

   Ja prislappen är i överkant men om man ser till förr så gav man ofta mycket mer pengar förr för finporslin och dylikt, idag lever vi i slit och släng och vill inte ge lika mycket för fina saker. Ja vill ändå tro att jag byter ut saker mer sällan om jag köper saker med kvalitet och när jag lägger en extra slant, även om favoritsaker inte alltid (eller kanske sällan) måste kosta.

   Min mamma som är uppvuxen i ett närmast fattigt hem började samla på kristallglas, sparade och gnetade under sina äldre ungdomsår (70-talet), de kostade DÅ ca 800:- st. De har hon ett dussin av och använder än idag, uteslutande.

   Får se vad det blir för mig 🙂
   Kram och tack för tips!

 • Lina
  februari 25, 2015

  Jag hade köpt Swedish grace. Tidlösa och fina. Sedan kan man ha mönstrade servetter till om man vill. Lättare än mönstrade koppar.

  • Catta
   februari 25, 2015

   Ja de är jättefina, kanske blir dem 🙂 Håller med om att det blir lättare att variera sig med enfärgat porslin 🙂
   Kram

 • Johanna Johansson
  februari 25, 2015

  Hej! Om man inte är helt orädd så kan tradera vara ett bra alternativ. Jag hittade faktiskt några större koppar med öra och fat (11 st för 195kr. Inga bud ännu) som kanske skulle passa din stil i blått. Testa att sök på wood& sons om du är intresserad.

  Hoppas du hittar de perfekta kopparna!

  Mvh Johanna Johansson

  • Catta
   februari 25, 2015

   Du är ju för go, tusen tack för tipset!
   Kram

 • Eva
  februari 26, 2015

  Spode Blue Italian är så fint och klassiskt. Har funnits sedan tidigt 1800-tal.
  Skulle satsa på den om jag vore du. 🙂
  Har själv börjat samla på Spode.
  Swedish Grace är också fin (har själv den i vitt), men tycker att den blir lite tråkig när man använt den ett tag. Eller tråkig är den inte, men den är så enkel så man lägger inte ens märke till den om du förstår vad jag menar.
  Om du vill ha en enkel och vit så skulle jag hellre satsat på Royal Copenhagen vit halvspets, jättefin och påminner lite om Swedish Grace. Musselmålat enkel räfflat är också superfin.
  Finns ju hur många fina serviser som helst. 🙂
  Lycka till i letandet!
  Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.