BROCCOLISOPPA MED MOZZARELLATOAST

tisdag, februari 24, 2015 10 2

SAMSUNG CSC

 

 

Soppa

1 rödlök

1 bakpotatis

250 g broccoli

1 msk olja

7 1/2 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

65 g babyspenat

1/2 förp gröna ärter (à 250 g)

2 1/2 dl vispgrädde

salt och peppar

 

Mozzarellatoast

4 minibaguetter

125 g mozzarella

2 1/2 msk tomatpuré

2 tsk oregano

2 förp bresaola (à 70 g)

 

 

 Sätt ugnen på 225°C. Soppa: Skala och skiva lök och potatis. Skala broccolistammen och skär hela broccolin i bitar. Fräs lök och potatis i oljan i en kastrull. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna och koka upp. Lägg i broccolin och fortsätt koka ca 10 minuter. Mozzarellatoast: Dela baguetterna i halvor på längden och lägg in dem i ugnen ca 5 minuter. Skär mozzarellan i tunna skivor. Ta ut bröden och bred över tomatpurén. Strö över oregano och lägg på bresaola. Lägg på mozzarellan och sätt in mitt i ugnen 5–10 minuter. Soppa: Blanda ner spenaten och ärterna i soppan. Mixa den i en mixer (eller med en stavmixer). Häll tillbaka soppan i kastrullen. Rör ner grädden och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med mozzarellatoast toppad med bresaola.

 

 Jag valde laktosfri grädde och gör jag soppan igen så kommer jag ta lite mindre gröna ärtor då ärtorna gör soppan lite väl söt i min smak. Hade även valt att fräsa lite vitlök med rödlöken & potatisen nästa gång, och lite mer kryddor. Toasten gjorde jag på lantbröd istället för minibaguetter.

 

 

SAMSUNG CSC

 

 

Hej!

 

 

Inte så ofta jag bjuder på recept, men ibland så!

Jag tycker mycket om soppor och detta recept hittade jag på nätet för ett tag sedan, god, men allra godast var toasten 🙂

Bilderna är tagna kvällstid under kökslampan och därför inte så vackra som de blir i dagsljus, men kanske bara är jag som tänker på sånt.. 😉

 

 

Ta hand om er!

Kram

2
10 Comments
 • Agnetha
  februari 24, 2015

  Du behöver aldrig be om ursäkt för kvaliteten på dina bilder, kära vän! Det är rakt igenom fina foton. Riktigt proffsiga. Always and forever. Nu blev jag så hungrig när jag såg detta så det är baske mig inte sant. Kramar, söta du!

  • Catta
   februari 24, 2015

   Åh vad du är snäll, tack!! Blir riktigt generad 😉
   Stor kram!

 • Home2tiny
  februari 24, 2015

  Inatt har vi jagat mördare och banditer. Japp du och jag, fråga inte hur min hjärna funkar för det vill jag knappt själv veta, ha, ha…. Och det bästa av allt är att du precis innan jag vaknar ska bjuda mig på middag, världens bästa ris skulle du koka och jag försynt säger – men jag äter ju lchf o skippar ris. Ja herre jösses, en analys på det……
  Älskar också soppor och broccoli är en stor favorit. Kramisar Tina

 • Catta
  februari 24, 2015

  Wow, låter superspännande! Hmm, kanske är smärtan vi jagar..
  Bjuder gärna dig på middag nån gång, och jag lovar, no rice! 😉
  Ja precis, analys på det.. haha!

  Kram!

 • Ekenäsliv
  februari 24, 2015

  Mmmm, så gott! Tur jag har ett kokt ägg att se fram emot här snart då… Ha ha ha, ja ja mellis är mellis och det behövs idag då jag åt lunch redan vid elva;-)
  Älskar soppa jag med, sååå gott!
  O den där toasten, mmmmmmmm så gott till!
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

  • Ekenäsliv
   februari 24, 2015

   Tänk ibland är det konstigt… Idag var vi inne hos varann samtidigt..
   Å tack söta du för dina fina tankar. Jag känner allt igenom här att du med är en så fin människa. hoppas jag får möjligheten att träffa dig IRL nångång!!!!
   Varma kramar Anna

   • Catta
    februari 24, 2015

    Märkligt det där, precis samtidigt liksom 🙂
    Klart vi ska träffas! På nåt bloggevent kanske 🙂
    Kraaam!

 • roomofkarma
  februari 24, 2015

  Det ser super gott ut! Tack för receptet!
  Kram Carola

 • Linda
  februari 24, 2015

  Lustigt , vi har ätit gulasch med exakt samma toast 😉 mums / Linda granne

 • inger grundmnn
  februari 24, 2015

  Hejsan. Det där såg ju super mumsigt ut. Speciellt toasten. Måste prövas. Kram Inger

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.