Ni som inte redan sett den.. En oväntad vänskap

torsdag, oktober 10, 2013 9 0

    

  

Hej hej


En lite skruttig bloggerska som kikar in, med ett litet filmtips.

 

Jag är inte den som slukar film direkt, mycket pga av att barnen är svårlagda och att tiden ofta inte finns för en långfilm. Men i förrgår tittade jag och J på En oväntad vänskap, eller The Intouchables som den heter på engelska.
Oh my vilken bra film säger jag bara, har ni sett den? Ja den har ju ett par år på nacken så jag är ju lite sen, men om någon missat den så tycker jag att den måste ses.

 

Så bra så jag kan knappt släppa den ur mina tankar 🙂

    

Hur mår ni?

Här börjar det bli ok, efter det värsta migränafallet jag haft någonsin, är lite chockad och fortfarande ganska svag, men det tar sig.
Det var igår morse kl 6.30 värken slog till och jag låg pall hela dagen.
Har fått rejält med mediciner nu så jag är bättre förberedd i fortsättningen.
Som tur var hade J inte hunnit gå till jobbet innan mitt anfall så han fick ta barnen till förskolan, sen kom min mamma och tog hand om mig. 
Ni andra som drabbas av detta vet ju hur handikappad man blir, man klarar ju absolut ingenting, kan inte gå eller stå eller nåt, och gud vad jag har kräkts.

   

En liten varning!


Jag har ju blivit erbjuden sprutor för min migrän men tackar nej till detta då risker för nervskador finns.
Känner en tjej som har fått det och kan knappt gå efter detta, finns fler liknande fall. Så ni som oxå har migrän och får eller har blivit erbjudna sprutor, var försiktiga!

   

Ha nu en fortsatt bra dag och ta hand om er 🙂

0
9 Comments
 • hemma hos lilla mej
  oktober 10, 2013

  Ja den filmer är ju en riktig höjdare .Bara så himla bra .Fy stackars dej ! Migrän är inte att leka med .Hoppas att du mår bättre idag .Krya på dej kramar Rita

 • Välkommen Hem!
  oktober 10, 2013

  Åh, min lilla skruttplutta!
  Såg ditt mail när jag satt i ett möte och jag önskade det skulle ta slut så jag kunde springa bort till datorn och skriva några tröstande ord till dig! Usch så himla tråkigt att du mått skit, lider med dig.
  Vår T har migrän då och då och jag förstod ju inte i början vad det var eftersom ingen av oss haft det. Men han mår superilla och har SÅ ont i huvet och måste kräkas. Och alltid efter att han gjort det så säger han:
  -Nu släppte det mamma…. Hoppas innerligt att det växer bort och inte blir värre, det går längre och längre mellan gångerna iaf.
  Kanske kan jag muntra upp dig ändå med att berätta att jag häromdagen klev rätt in i en hundskit och inte märkte det förrän jag satt i bilen och det stank APA så jag började undra om det var JAG eller vad??… Sen fick jag skrubba både skor och bil så jag höll på att spy. Och nu lär jag inte komma till himlen heller för den där bajskorven, för jag tror jag rabblade alla fula ord jag kunde så då är väl den resan körd för mig… hm typiskt!! Och jag som skulle passat SÅ bra i ett par änglavingar 😉
  STOR bamsekram på dig och hoppas du blir frisk snart!
  Judita

  • Catarina Alexandersson
   oktober 10, 2013

   Kan inte säga annat än att jag älskar dig litegrann, haha, tack för att du gör min dag! Skrattade gott åt detta, samtidigt som jag tycker lite synd om dig oxå såklart 😉

   Skönt att det brukar släppa för sonen efter att han kräks, det brukar det på mig med, lite grann iallafall. Igår gjorde det tyvärr inte det, det var läskigt, höll på intensivt i ca 9 timmar, sen ebbade det ut, brukar ha i mellan 4-6 timmar annars.
   Får han något mot det? Det borde han få, det är omänskligt att stå ut med detta, tro mig, det är synd om honom när han får såna attacker. Tar man medicin i tid slipper man oftast det värsta.

   Största kramen till dig fina fina du!

 • Frederica
  oktober 10, 2013

  Jag gillade den inte ? Men alla andra tycks göra det. Var nog på fel humör när jag såg den..

  Men stackare. Sån hemsk migrän!
  Hoppas du slipper att den återkommer ofta, helst inte alls..
  Ta det lugnt idag så du verkligen blir av med den helt 🙂
  Många varma kramar!

 • Anonymous
  oktober 10, 2013

  Usch vad hemskt . Jag har också Migrän och jag har provat många mediciner men den som verkligen hjälper är Zomig Nazal nässpray. Det går över fort och det spelar ingen roll hur långt anfallet gått. Det ända är att man blir lite stel i axlar resten av dage eller det känns som någon sitter på axlarna. Kram Mia

  • Catarina Alexandersson
   oktober 10, 2013

   Tyvärr har inte Zomig hjälp på mig förut, men kanske ska testa igen. Har tagit det långt in i anfallet men kanske kan verka bättre på mig i ett tidigare skede.
   Ja migrän är verkligen fruktansvärt, som att sitta med huvudet i ett skruvstäd och ha magsjuka samtidigt. Kräks du med, och blir det i så fall bättre efteråt? På mig brukar det bli det m ne igår kräktes jag 7 gånger och det släppte inte något efter det.
   Nu kommer jag aldrig gå hemma utan starka mediciner mer..

   Kram på dig och hoppas din migrän försvinner för gott!

 • Catarina Alexandersson
  oktober 10, 2013

  Vill tillägga att det jag tar mot migrän i tablettform heter Sumatriptan, har hjälp kanon hittills =)

 • Anonymous
  oktober 10, 2013

  Ja den filmen är verkligen bra! En riktig må-bra film.
  Usch för migrän, har aldrig haft och det verkar ju vara något man gladeligen slipper.. /annie

 • Helenas enkla vardag
  oktober 10, 2013

  Hej på dig vännen! Usch vad jag lider med dig. Jag har ju också migrän flera gånger i månaden (iallafall på hösten). Vaknar oftast med den mitt i natten och fullstyrka. har tabletter vid sängen. Då tar jag alltid 2 alvedon 2 Ipren och en sumatriptan. Har jag tur släpper det. Jag kan knappt finnas när det är som värst. Måste ha huvudet alldeles stilla, helst lite halvsittandes och kolsvart och tyst. Jag har provat sprutor men inte haft någon bra effekt av det. Har även provat imigran nasalspray som funkat ibland. Oftast är det min cocktail som har bäst effekt. Försök ta reda på vad som utlöser det. Vin, choklad, mens, väder, gnissla tänder, synen spända axlar pga stress, sover för lite etc etc. Hoppas du mår bättre. Kramar Helena

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.