Gott av äpplen -Chips & paj

torsdag, oktober 10, 2013 10 0

   

Äpplechips


*Sätt ugnen på 75 grader.
*Skär tunna tunna skivor av några äpplen, genom kärnhus och allt.
*Sprid ut dem på en eller par plåtar.
Pudra över med kanel och socker, ingefära eller annat efter tycke och smak.
*Sätt in dem i ca 4 timmar i ugnen, vänd efter halva tiden.

 

Voila!

  

  

   

Äppelpaj


*Sätt ugnen på 200 grader.
*Skala, kärna ur och klyfta 4 stora eller 5 små äpplen i hyfsat tunna bitar.
*Pudra över med kanel (och kanske lite kardemumma).
*Blanda ihop 2 dl mjöl, 1,5 dl socker och en tsk bakpulver, tillsätt sedan 130g smör och knåda ihop till en fast deg.
*Banka, tryck eller kavla ut degen och lägg som ett täcke över äpplena.
Grädda i ca 30 min.

  

Servera med vaniljvisp, eller glass kanske =)

   

Känner mig mycket bättre nu, så imorgon blir det till att gå till jobbet, hoppas det går bra.
Måste säga tack till Judita med, som får mig att skratta så gott och hjärtligt åt hennes olycka, hahaha ;D
Sorry vännen, men skadeglädjen är den sanna glädjen vettu!
Nä då, men tack, tack för uppmuntringen =D
Önskar er alla en riktigt fin kväll och glöm inte att imorgon är det fredag!!

Kraaam

0
10 Comments
 • Linda
  oktober 10, 2013

  Skönt att du mår bättre.
  Jag garvade också gött åt Judita och hennes bajskorv när jag läste hennes kommentar här inne. Tror nog att ingen av oss tre kommer till himlen men vi kan ju umgås och svära loss med den lede istället. 😉

  Kram Linda

 • Home2tiny
  oktober 10, 2013

  Fina flickor kommer till himlen, vi andra kommer hur långt som helst…. Så jag tänker också svära o vara som jag är, det blir lite roligare då liksom. Skönt att du känner dig bättre migränanfall är inte att leka med. Min mamma kunde inte vara med på vårt bröllop på grund av ett sådant anfall så jag vet hur jädrans hemskt det kan vara. Vilka godsaker du fixat, äppelchipsen måste jag testa, kan vara ett alternativ för mig då vanliga chips är big NO, NO..Kramisar Tina

  • Catarina Alexandersson
   oktober 10, 2013

   Du är klok som en bok du, och så härlig människa! Fruktansvärt tråkigt att din mamma inte kunde närvara på bröllopet, verkligen synd. Tyvärr är det ju ofta så illa, jag bävar för den dagen jag är helt ensam med barnen då det händer.. Gäller att ringa hit någon fort.
   Kram på dig gulliga du

 • Linnéas butik
  oktober 10, 2013

  Vad duktig du är fast du varit sjuk. Sjukt fina foton du knäpper, hehe.

 • dnyahuset
  oktober 10, 2013

  Vilka goda grejer du frestar med. Mmm, jag älskar äppelpaj, så sugen jag blev nu!

 • Ninelin
  oktober 10, 2013

  De där äppelchipsen såg riktigt goda ut. Måste prova.

  Kram N

 • Prinsessorna på Bellevue
  oktober 11, 2013

  Äppelpaj är väl bland det godaste som finns!!!! Hoppas din dumma migrän har gett sig nu, för det där är vidrigt!

  Fredagskraam
  Petronella

 • Mittgodastefinaste
  oktober 12, 2013

  Chipsen ska jag prova i helgen!

  Kram Jenny

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.