Med blandade känslor för H&M

onsdag, oktober 24, 2012 8 0

 

Jag är besviken.

  

25% av försäljningspriset går till Unicef om man köper grejerna jag visar här under. Det är ju verkligen fantastiskt bra och man blir lycklig av den tanken.

Men så ser man på nyheterna om vilka slavliknande förhållande människor arbetar under i deras fabriker.. då blir man ledsen.
Får se mer på Kalla Fakta om det.

 

 

Hokus pokus!


 

Ursötaste jackan till små flickor!

 

Prinsesslik!

 

Gult är verkligen inte fult!

 

Tycker vi alla ska tänka på under vilka förhållande saker och ting vi köper tillverkas, lägg hellre lite mer på rättvisetillverkade saker än köp massa slit och släng bara för att det är billigt. För rannsakar man sig själv så kanske man inte behöver allt, utan man ”unnar” sig lite mer just för att det är sådär billigt.

Sen kan man oxå ha svenska hantverkare och tillverkare i åtanke, kan ta mig själv som exempel, om jag skulle vara verksam som Modist.
När H&M tar typ 199:- för en hatt i filt tex, skulle jag behöva ta MINST 799:- för densamma, och då hade inte ens tjänat många kronor på det..
Sorgligt men sant, det är alltså massproduktionen i stora fabriker i billiga länder, och vi genom dess konsumtion, som tar död på våra hanterkare 🙁


Nu stöttar jag ju själv ”the big ones” lite för ofta, och det skäms jag för..
Oj då, inget positivt inlägg, men jag måste bara få reagera lite ibland!

Hurra för många bloggare som loppis och second hand-shoppar, det är toppen!!


Ha en fin onsdag =))

 

Kram Catta

0
8 Comments
 • Johanna
  oktober 24, 2012

  Det små trollsakerna var ju bara för söta! Även klänningen och kappan till små tjejer. Sol hade dock inte helt passat i dem:):) Kanske den gula i så fall.

  Det är svårt det här med våra stora kedjor som får kläder tillverkade under slavliknande förhållanden, men det borde inte vara svårt utan lätt att välja bort! Ändå gör vi det inte…

  Skall kolla Kalla Fakta ikväll.

  Kramelikram

 • Tina
  oktober 24, 2012

  Hörde om detta igår, ska bli spännande och se vad de fått fram ikväll….

  kram

 • Emma
  oktober 24, 2012

  Jepp! Håller med om att det är trist som bara den. Massproduktion och slavarbete går ganska ofta hand i hand 🙁

 • Therese
  oktober 24, 2012

  Ja det är lätt att slänga skit på dom stora stygga företagen, läs annars om allt BRA H&M har gjort hittills på deras hemsida.. Det ”glömmer” dom att göra reportage om! Kanske vi ska sluta köpa jordgubbar på sommaren och svamp på hösten för dom tjänar ju heller inga feta cash direkt, och måste här tillägga att det är inte H&M som äger dessa fabriker eller ’bestämmer’ löner i det landet men jobbar däremot för att det ska bli bättre.. Sorry, måste bara med faktiskt stor rätt försvara min arbetsplats..
  Kram

  • Ljuva Magnolia
   oktober 25, 2012

   Men jag hyllar ju dem faktiskt oxå i detta inlägg Tessan, Unicefgrejen, kanske du missade..
   Jag tycker inte man kan med stor rätt försvara att människor lider på deras bekostnad, för att säga att de inte kan påverka vore en STOR lögn!

   Kramis

 • Lantligt i Smultronbacken
  oktober 24, 2012

  Ja, det är verkligen en stor fråga det där och H&M har varit på tapeten i väldigt många år just över detta slavarbete i andra länder. Tyvärr och jag måste också säga att jag håller med. Men jag läste en gång en väldigt tänkvärd sak. Om de människorna inte hade dessa ”slavjobb” som de har med jättedålig lön, dåliga arbetsmiljö mm så hade de inte heller överlevt eller kunna ta hand om sin familj som de kan idag pga av detta arbete. Man kan ju istället tycka att lönen borde vara högre och bättre arbetsmiljö mm MEN då flyttas bara verksamheten till ett annat land. Efter intervjuer (för flera år sedan) med anställda så bad de att inte tänka så som vi gör utan se det som att de har ett jobb och en inkomst. Visst önskade de högre lön MEN detta var deras enda chans till ett mer värdigt liv.

  Ja svårt att ta in, det tycker jag med. Men en tanke kanske
  Hualigen säger jag bara

  Kram Teres

 • Emma - Från min sida sett
  oktober 24, 2012

  Jag håller med dig, det är så hemskt:( Tänk va lite de får i lön & de jobbar nästan hela dygnet!

  Hoppas att du har en fin kväll fina du!

  Kram

 • Marie
  oktober 24, 2012

  ja detta med H&M är jättetråkigt hur de slavar de som syr kläderna, samt hur de transporteras till och från jobbet. Man borde inte handla kläder där

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.