Marockanskt kakel och en gnutta frustration

tisdag, oktober 23, 2012 8 0

 

Väntan är och har varit lååång..

  

..och det är inte kul 🙁
Igår gjorde en vän ett inlägg om en önskelista där bland annat Marockanskt kakel stod med, där var det igen, och mina ögon började värka av vilja-ha-smärta.
Jag har suktat halvt ihjäl mig efter dessa plattor..pust vad fina de är..
Men nu verkar det som att halva världen hinner före, inte för att det är en tävling, men ändå!

Igår när jag gluttar in på FB ser jag att en vän precis renoverat klart sitt kök, med vaddå? Finkaklet så klart!!
Gaaahhh, vill ha vill ha!!!
Och ett sånt där läckert modernt kök till, mmmm va snyggt.

 

Vännens kökNu har ju vi precis flyttat in i vårt lilla hus och jag är mer än lycklig över det, men man har ju fortfarande drömmar om nya ting =))


Bilder: Marakesh design


Hur är det med er? 
Har ni några inredningsdrömmar/önskelistor som ni haft länge men som ni känner är lite för långt borta för att besannas just när ni vill?
Eller har ni fett mä cash, så ni bara kan shoppa loss och byta ut när ni känner fört 😉


Förresten har det hamnat en ny grej på min vill-ha-lista, det är en stol..och jag dör för den..men den är ca 3000:- bort..
Ja, en del inredningsfrustration sitter jag inne på, men vem gör väl inte det kanske? =))


Men vet ni vad? Om jag fortfarande dreglar över detta kakel om ett år eller två, så har jag två fantastiska alternativ till det!

Nr 1: En lekstuga! Fatta vad najs =)) Men lite orolig över fallolyckor på hårt golv blir jag..


Nr 2: Ett växthus! Tänk er en bit tegelgrund, lite vitt trä och så lite goa plattor på golvet där inne. Ja vi har ju plats i trädgården för det så why not?!

Att vi inte lägger det inne i huset, än åtminstone, beror på att badrummet är ganska nygjort och fräscht, köket likaså, och hallen likaså. Känns liksom onödigt att byta ut där då, men vem vet..


Nä nu är det dags för ”filterbyte” på ”chokladfabriken”, sen blir det öppna förskolan!!Kram och ha en fin dag =))

  

Ps. Tack för fina komplimanger under gårdagens inlägg, söta ni är!

0
8 Comments
 • Camilla/ Rufft och Sött
  oktober 23, 2012

  Vi bor i ett hus som inte alls är vår stil, så här känns det inte kul att göra några dyrare renoveringar som snygga golv. Vi har dock en tomt som vi ev ska bygga hus på, så då ska jag frossa! Jag har konstigt nog inte så stor lust att bygga nytt, maken är hur ivrig som helst, och jag vet att det skulle bli kanonbra, men det känns så JOBBIGT!
  Ja ja, vi får se hur det blir med den saken.
  Maken har byggfirma och jobbar en del till den absolut bästa mäklarfirman här på Österlen, de som säljer hus som man bara dööör av, och då används stengolv från Stiltje flitigt. Sååå vackra golv! Deras showroom här går inte av för hackor! Men dyrt….väldans dyrt…
  Kul att se fortsättningen på ert husrenoverande!
  Kram Camilla

 • hemma hos lilla mej
  oktober 23, 2012

  Jag skulle vilja rusta här men vet inte om vi ska sälja huset .Med tanke på att mannen jobbar jämt och barnen är ju så stora nu så jag vet inte vad jag vill.En härlig nyrenoverad lägenhet kan ju bli hur underbar som helst .Beror ju mycket på sin egna smak och stil…..Härliga bilder du visar.Ha en skön tisdag underbara du .Kramar Rita ♥

 • Postadress Torslanda
  oktober 23, 2012

  Nog finns det inredningsdrömmar och renoveringsdrömmar. Inte renovering här hemma i huset direkt för det är nybyggt men i sommarhuset …. så mkt som skulle kunna göras. …

 • Johanna
  oktober 23, 2012

  Men gumman då! Jag förstår dig verkligen men jag vettekatten om jag ”hinner före” dig med något på önskelistan. Blir det flytt om ca ett år så blir det garanterat Marockanskt klinkers någonstans. Suktar du olidligt mycket tycker jag att ni skall göra hall eller köksgolvet. Jo, jag vet att det också är en pengafråga men även en prioriteringsfråga. Gäller även för Jieldelampan. Köper man inte en pryl på 6-8 månader och på det säljer ett par saker på tradera så har man råd med en Jielde, så är det, oftast i alla fall! Vi tänker ju likt där…

  Och som en kommentar till din kommentar hos mig så tillhör jag väl dem som börjat brinna för den franska vintagestilen ”sent”, under de senaste 3 åren. Men det är min stora passion och en pusselbit som hittats! Man kan ju ha samma bas som många andra men sedan hittar man sitt egna personliga i det. Du skriver att stilen spridit sig som en löpeld och jag är med på vad du menar. I bloggvärlden känns det ju så garanterat. Men kollar man runt i lägenheter/hus där man bor så är det mindre vanligt:):)

  Nej, nu blir det plugg! Fattar inte hur jag orkar ibland…

  Pusselipuss!

 • Madame Edith
  oktober 23, 2012

  Ja, visst är det snyggt och vilket fint kök din FB-vän har 🙂

  Kram/M

 • Mina drömmars hus
  oktober 24, 2012

  SNYGGT! Men jag tror att man ledsnar på det rätt fort.
  Önskar dig en finfin onsdag.
  Kram
  AC

 • sofia PR
  oktober 24, 2012

  Jag har svar till dig hos mig;)

 • Home Bohemia
  oktober 24, 2012

  Ja det är verkligen fint med marockanskt klinker…skulle gärna ha det på golvet någonstans:)) Fina bilder Kram Maria

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.