måndag, september 6, 2010 8 0
Äntligen!
Jag har fått upp hyllan ovanför soffan! Japp, igår var mosters man här och fixade, o nu sitter den där!
Grannarna måste blivit fullkomligt tokiga när han satte igång med slagborren i våra betongväggar, söndag o allt. Ja ja, det gick ju ganska snabbt ändå..
Nu behöver jag er hjälp, jag har idétorka och vet inte riktigt hur jag vill ha det på hyllan, har börjat med att pynta med den gamla lyktan jag fyndade för ett tag sen bla. Hjärtanen på tråd och ett litet betongäpple fick samsas brevid.
Några fattigmansljusstakar och gamla böcker ställde jag i andra änden, vet inte om jag tycker om det men det får väl vara så tills vidare..
Ok, håll i er nu! Nu får ni se min ruskigt fula soffa, den är verkligen inte vacker, men ack så skön. Den tillhör mitt och Josefs första gemensamma möblemang, jajamensan. Då var det trendiga möbler som TV-bänk, soffbord och fläskig byrå i valnöt från Boconcept som gällde, dyrt som fasen och inte alls min smak egntligen, why did I agree on that??
Det jobbigaste är att den banne mig är den absolut skönaste jäkla soffa jag suttit i så den får stanna ett tag till, tills vi flyttat åtminstone =(
Kuddarna är ifrån Olsson & Jensen och de är så vansinnigt fina tycker jag, ja jag vet att de är rätt vanliga nu, men det spelar ingen roll för jag är kär i dem. Jag inser iofs att vita hade varit finare till just den fula soffan men jag vill ju ha vita soffor sen och då tycker jag dessa grå kuddar bryter fint.
Något jag önskar mig till soffan nu är ett par mysiga filtar i lite ljunglila eller något åt mullvadsfärgade plädar, hilfe, vart kan jag hitta det?
Soffbordet i valnöt har åkt ut iallafall och istället har jag en gammal kista som mammas farfar hade när han låg i rekryten, den har härlig patina, även om den målades vit nån gång på senare tid.
Banketten i bakgrunden har jag fyndat på auktion, den var då svart och hade ett gammalt, närmast rötet, tyg i olika färger. Jag målade den vit och klädde om med linnetyg i naturfärg. Verkligen malplacerad här då den är alldeles för nätt i stilen mot den svulstiga soffan, men den brukade stå i vår förra hall där den verkligen gjorde sig. Nu knör vi som tusan för att få plats med våra saker.
Fick mess om att mina lakan och gardiner finns att hämta ut på posten, yippie!! Så nu får jag ta på mig, sitter i morgonrocken ännu, fniss.
Kram kram!
Ps. såg att jag haft över 1000 besökare sen jag startade, TACK! Ni är så gulliga och jag blir galet glad över de kommentarer en del dessutom lämnar.
0
8 Comments
 • chatarina
  september 6, 2010

  Hej! Jag gillar också kuddarna!!Fint det blev med hyllan..
  Ha en bra dag i solen

 • Bygdegården
  september 6, 2010

  Hej hej!

  trillade in på din fina blogg 🙂 Kuddarna var superfina och jag gillar verkligen flaggspelet du gjort åt lilleman, kram! /emmis

 • Skogslyckan
  september 6, 2010

  Den hyllan hinner du nog pynta om många gånger. Vi har också en brun divansoffa…pssst. Nu sätter renoveringen av tv-rummet igång, och det blir ljusa soffor…
  Kram Pia

 • Lantliv i Norregård
  september 6, 2010

  Hej!!
  Skulle vara snyggt med lila plädar till soffan och fina kuddarna;o)

  Du undrade om sifonerna, vet inte var du bor men i Moheda ÖstreGård Antikt och loppis ( du kan googla på det) finns sifonerna för 79 kr, tro det eller ej!!! Vet inte hur många hundra jag betalade för min första……Nu har jag så många blir en två tre stycken när jag är där;o)

  Kram Malin

 • Vita huset 28
  september 6, 2010

  Hejsan så ful va väl inte soffan!
  Skönt att du fått upp hyllan iaf, det kommer växa fram vad du ska ha på den och du kommer att flytta om många gånger skulle jag gissa på, om du är som mig iallafall, hihi
  Har en likadan roskudde fast i turkost i sovrummet för att bryta av lite, de är galet fina o ja alla har dom snart men va gör det 🙂
  Ha en skön kväll
  Kram Camilla

 • cia
  september 6, 2010

  Hej!

  Ja, hyllan är fin!

  Mvh Cecilia

 • fröken knopp
  september 7, 2010

  Såååå fint med hyllan, o du, tro mig när du plockat runt på den några gånger så blir du säkert nöjd!!

  Ja du det där med soffa är inte det lättaste, å så full är väl absolut inte er!!
  Ibland måste bara det praktiska gå före, eller vad säger du??

  Tss…Även här hemma finns en stilren grå soffa..Hm..Tankar finns ständigt om att byta ut den mot en ljusfin..Men hur praktiskt är det med småbarn?! Hm..
  Jaja, vi får väl se..tidsnog åker den nog ut..:)

  Varma Kramar Elin

 • Härligt hemma
  september 8, 2010

  Halloj!! Jag har tips om underbara virkade filtar i olika nyanser, i bla. sån lila jag tror att du menar. Finns hos Nordljus webbutik, kolla upp. De är underbara är sugen på en själv :). Dina kuddar är superfina har själv stått och klämt på en sådan. Inget fel på soffan alls. När jag kände mig lite trött på min så la jag en kvilt lite snett över och så grundade jag med ljusa kuddar och så lite andra färger på det.
  Ha det gott!!
  Kramar Madeleine

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.