fredag, september 10, 2010 3 0
Svart och/eller vitt?
Ibland har jag beslutsångest, eller ganska ofta faktiskt. För några år sedan blev trenden svarta möbler jättestor, mycket stora rejäla möbler i äldre stil som barock och rokoko såg man i en massa inredningsbutiker. Jag låg då redan steget före med mina inhandlade second hand möbler i rokoko som jag målat svart, eller ja, klart jag inte var först men..
Jag köpte fler möbler som jag målade svarta, små byråer, sminkbord, pelarbord, karmstolar mm, ALLT skulle vara svart.. men sen tröttnade jag. Då blev de sakerna vita istället, som mitt linneskåp här. Det var iofs det jag var mest tveksam över att måla då jag tyckte det var riktigt snyggt svart.
Hann med två olika sorters stolar till mitt stora maffiga matsalsbord, först nyproducerade från Mio, sjukt obekväma och inte så charmiga. De blev sedan utbytta av fyra rokokostolar som jag klädde om med svart tyg.
Alla de stolarna är nu sålda och in kom Tolix, ångrar mig inte en sekund, I löööv them!
Matbordet blev oxå vitt såklart, jobbigt som bara den att måla det kan jag säga. Först spraymålade jag det och sen rollade jag skivan för en fin finish.
Nu ser jag att det svarta kommer igen väldigt mycket. Kul tycker jag, bryter så fint mot det vita. Frågan är om jag kanske ändå ska behålla möblerna vita och hålla mig till accessoarer när det kommer till det svarta..?
Mina gjutjärnsljusstakar i svart, en favorit.
Är väldigt sugen på en svart Sialampa, de är ju så snygga!
En annan svart favorit är min sköna Ebba =)
Toodells!

 

0
3 Comments
 • Härligt hemma
  september 10, 2010

  Halloj!! Ibland blir jag lite inredningsschitzofren, det finns ju så många snygga sätt att inreda på och så påverkas man ju av trender hit och dit. För att varje ny trend medför ju en massa inspirationsbilder från olika håll och kanter. Men jag har börjat försöka att känna efter vad jag verkligen gillar och så plockar jag delar från en viss ”stil” för att få lite smak av den, lagom mycket så att det känns som JAG :). Vitt är ju en klassiker det håller ju i alla lägen, så känner du för lite svart så lägg till i form av kuddar ramar ljustakar mm. Och så kanke du känner dig lite röd eller blå eller lila, ja. Därför är ju vitt så bra som bas. Det passar till ALLT!!
  Ha en skön helg!!
  Kramar Madeleine

 • fröken knopp
  september 10, 2010

  Såå snyggt att bryta med det svarta men jag skulle nog behålal en vit bas o andvända mig av svart accesoarer.. Inte kul att måla bordet än en gång..tihi…

  Hoppas att du får en härlig helg!!
  Kramar Elin

 • På vår udde!
  september 11, 2010

  Ljusstakarna är fantastiskt snygga! Skåpet tycker jag var snyggast svart (men så är jag inne i en svart period, jag är lite sen att haka på trender… Hi, hi)!

  Åh, jag läste just din kommentar hos mig, den om sju svåra år! Bilderna är tagna i torsdags, men jag visade dem först igår och då hade jag hunnit bli sjuk, febrig och risig i största allmänhet, med flottigt hår och fläckig pyjamas… Det var det jag menade! På bilderna var jag pigg och fräsch, där av egoinlägget!

  Kram till dig för att du är en så trogen läsare och kommenterar titt som tätt! Jag måste bli bättre på det!

  Kram Helena

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.