EN WEEKEND PÅ MALLIS

tisdag, april 25, 2023 0 0

Innehåller annonslänkar

Vackra Camp del Mar och restaurangen Illetas i bakgrunden, en riktig pärla.

Hej på er! Long time no see, men jag har varit iväg på en tripp med min darling vän Caroline till underbara Palma och gud så härligt vi haft det. Solat, badat, ätit och druckit gott, promenerat massor och upplevt vackra ställen. Så tacksam för denna resa, som egentligen skulle blivit av 2020, men så kom pandemin och satte stopp. Men nu tre år senare blev den äntligen av!

Halsband från Sif Jakobs, klänning Adoore (liknande här).

Denna magiska restaurang Illetas i Camp del Mar kan jag varmt rekommendera, otroligt god mat och omgivningen är magisk där i viken. Här var vi i ca 4 timmar igår, en otroligt fin dag med ca 25 grader i skuggan och säkert 20 i vattnet för jag kunde ligga i länge länge. Älskar när det är lite kallare i vattnet så våren vid medelhavet är nog bästa tiden för mig. Och september/oktober är magiskt också.

Inga filter på dessa bilder, alla tagna med mobilen, visst är det otroligt vackert..

Solglasögon från Glas

Söndagen var också helt otroligt härlig, då spenderade vi en heldag (7 timmar) på Puro Beachclub i Illetas och oh my vilken skön och avkopplande dag. På lilla stranden var det mycket folk så vi unnade oss solsängar på ”Oasis area”, kostade 55 € per person plus 17€ minimum spend så inte gratis precis men det var det värt. Under sommaren/högsäsong kostar det minst det dubbla.

Ni kan läsa mer om priserna på de olika platserna här om ni är sugna. Olika pris på de olika små områdena kring piren och allra dyrast är Nomade premium Bed för 800€, men då för (max) 5 pers.

Glad att vi prickade så fint väder och var här under lågsäsong, superfräscht och alldeles lagom med folk.

När vi kom fram i fredags kväll tog vi oss endast ut en sväng för varsin drink på Cuba Bar, innan vi gick hem till lägenheten och hade myskväll för att lägga oss i tid för en heldag i Palma stad. Så det var alltså vad vi gjorde i lördags, gick en heldag på stan, åt god lunch, glass och shoppade lite. Väldigt trevligt.

Lördagens middag intogs på coola restaurangen Vandal, som vi varmt kan rekommendera, verkligen en matupplevelse. Ligger i trevliga Santa Catalina, vi bodde ett par minuters promenad bort så var verkligen perfekt.

Palma har verkligen allt tycker jag, grym shopping, fantastiskt restaurangutbud, många fina hotell (speciellt boutique-hotell i gamla stan), stränder, marina, marknader mm mm, samt att det endast tar ca 10 minuter med taxi från flygplatsen in till stan.

Sen att det ligger en massa vackra orter med mysiga badvikar etc i utkanterna är stort plus, enkelt att ta lokalbussen dessutom. Vissa bussar betalar man kontant på (max 10 €-sedel) och det kostar tex 2€ till Illetas per person, samt ca 6 € till Camp del Mar per person (den bussen kan man betala med kort på, man bra blippar sitt visa/mastercard typ).

Finns oändligt att göra, ta tåget från Palma till Soller tex, eller hyra bil och ta en sväng längst östkustens alla strandvikar, eller upp i vackra bergen, till Deia och Valdemossa och vandra.. möjligheterna är oändliga på denna lilla stora ö, älskar Mallorca!

Hoppas ni gillar mitt semesterinlägg 🙂

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.