PÅSK-ÄGGSTRA!

lördag, mars 18, 2023 1 0

Innehåller annonslänkar till Ellos, Jotex, Nordic Nest & Åhlens

Inte långt till påsk nu, årets färggladaste högtid! Också den mest kravlösa tänker jag, och ofta solig och vårvarm, hoppas den blir det i år också 🙂

Gult är väl kanske den färgen man mest förknippar med påsk, som små gulliga gula kycklingar. Minns alla otaliga teckningar jag gjorde med ”tum”kycklingar som jag gav bort i utbyte mot godis som liten, ute på Hönö med mina barndomsvänner och bror, som små såta påskkärringar och påskgubbar. Fina minnen.

Påsken på öarna där jag är uppvuxen är stor, varje år från jul till påsk samlas det tusentals granar och tävlas om största brasan i olika områden på några av öarna. Någon som inte bara tas som lek utan tyvärr på fullt allvar av vissa som tar till lite väl tuffa metoder. Men jag måste ändå säga att det är ganska mäktigt att stå där uppe på berget i Hönö röd när brasan tänds nångång runt 21-tiden på påskaftonen, en brasa som är enorm! Kan ses ända inne från Göteborg.

Hursomhelst, visst är gult en himla härlig färg, och här kommer lite klatchigt gult att inspireras av i inredningen.

Vas // Kruka // Hänge // Lampa // Fjädrar // Hängen // Vas // Uppläggningsfat // Skål // Kruka // Ljus // Ljushållare // Äggfat

Mina påskris brukar inte vara klassiska, utan med buketter med kvistar av olika slag varvat med både köpta och hemmagjorda dekorationer i.

Dukning

Bild Nordic Nest

När det gäller dukningstips för olika högtider etc. så kollar jag alltid under Nordic Nest inspirationsflik, där finns tips på allt från dukning, dekorering, och recept, till tips på lekar och guider och skötselråd.

Hur jag kommer duka i år återstår att se, ska in på Pinterest och hamstra lite bilder också, men jag skulle helt klart vilja ha en del av tingen i kollaget nedan..

Assiett // Mugg // Skål med lock // Kanna // Hängen // Bestick // Glas // Äggskål // Salladsskål // Servettringar // Linneservetter

Ett annat supertips är att kika in på Helana Lyth´s blogg, hos är en pysselmästarinna av rang och här har hon tex samlad en massa härligt påskpyssel.

Något kul påskbak hoppas jag också på att få till, här en gammal söt favorit, cupcakes med söta kaninöron. Marshmallows som man klipper av på diagonalen och doppar i socker färgat med karamellfärg, urgulligt eller hur!

Jag nu vill jag bara ut och knipsa kvistar och börjar påskdekorera redan nu 🙂

Ni då, gillar ni påsk?

Ha nu en fortsatt fin lördag!

KRAM

0
1 Comment
  • Caroline
    mars 18, 2023

    Gillar också påsken. Precis som du skriver ljust, kravlöst och härligt 🙂 Jättefina bilder!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.