VÅRENS TRENDER & PÅ ÖNSKELISTAN

lördag, januari 7, 2023 0 0

Innehåller annonslänkar

Bildkollage: Elle.se

2023 är här och årets modenyheter släpps undan för undan, väldigt roligt att följa tycker jag som alltid varit intresserad av trender. Inte för att jag känner behov att hoppa på varje trend men jag har alltid gillat att följa med i modevärlden och klädintresset har varit stort sen jag var liten.

Här hemma i svedala är jag visserligen en bekväm tights och tröja-tjej men garderoben är fylld av roliga skor, glitter och färgglatt. Hade jag bott kring medelhavet hade jag garanterat klätt mig mer färgstarkt och tagit ut svängarna stilmässigt, precis som när jag bodde i Spanien för 20 år sedan.

Volangklänning 1 // Volangklänning 2 // Tröja // Cargobyxor // Blus // Örhängen // Örhängen // Klänning // Klackskor // Jeans

Hur som, av vårens alla trender har mina ögon fastnat för följande:

Oceanien.

Med inspiration av det stora blå, blå toner, prints med havsmotiv, ja det kan vi vänta oss våren 2023. Inte mig emot som älskar allt som har med havet att göra och tankarna för mig till bästa EmmaMalena vars mode speglar just havet.

Jeans.

Yes jeans från topp till tå ska det vara, double J som man säger med både skjorta och byxor i härligt blå denim. Snyggt säger jag och skulle gärna vilja ha en cool jeansklänning att svassa runt i till våren.

Blommigt.

Blommiga blusar, toppar, klänningar, byxor och kjolar. Småblommigt och storblommigt, ja all in på botaniskt tema, härligt härligt! Jag ser framför mig en off shoulder-topp med print av stora blommor och rejäl volang över ena axeln, det vill jag bära till ett par slitna momjeans. Oj så snyggt, stora pråliga örhängen till det tack.

Statementsmycken.

Glitter, metaller, kristaller, former, plast och färgsprakande i oversize som lyfter vilken trött outfit som helst trendar kanske mer än nånsin. Pråla på bara, det blir man ju glad av eller hur! More is more less is a bore ni vet 😉

Pastell.

Päronglassgrön, syrenlila, ljus mint, babyblått.. regnbågens alla färger i pastell gäller i vår, både i mode och inredning dessutom. Kul och glatt tycker jag som gärna skulle ha en väska i pastellfärgat skinn.

Cargo.

Utility-stilen håller i sig och om vi tidigare sett många jackor i stilen så är det cargobyxan som gör rejäl come back. Låg midja, vidare ben och med klassiska fickor på sidorna. Hm.. den kan bli svår för mig, SÅ snyggt på andra men vet inte om jag ser mig själv i det, men hittar jag en cool kjol i stilen så absolut!

Volang.

Ingen är väl gladare än jag, ös på med volanger och fladdriga klänningar i chiffong och jag är redo för sommar redan nu. Vackraste jag vet med böljande former på kvinnoplagg. Lyllos mig som ska på bröllop till sensommaren, ska börja leta klänning redan nu 🙂

Ja mode och trender får mig på bra humör, så gött att dyka ner i ytligheter och frossa i granna plagg. Ska nog börja skissa på allvar igen, har knappt gjort det sen jag gick på Tillskärarakademin och utbildade mig till modist. Kanske dags att sparka liv i den kreativa sidan igen, och kanske slutar det med att jag syr mig en egendesignad klänning till sommaren 🙂

Nåja, önskelista från kedjorna har jag hursomhelst och senast uppskrivna ser ni i kollaget nedan, den randiga tröjan är DRÖMFIN.

Jacka // Blazer // Tröja // Väska // Tofflor // Ballerina

Får man börja sukta lite efter våren redan nu?

Nej nu ska jag tillbaka till handbollshallen där jag har städ på schemat från 16:00-18:30 under fyrdagarscupen TAIK Blixten som hålls här i Torslanda. Har redan varit där i flera timmar och kollat på Inez matcher.

Nu är det igång igen med aktiviteter och året kommer bli mer intensivt än innan, kul som tusan och nu när vi inte har Ebba kommer vi känna mindre stress över att få ihop livet så det känns ändå positivt i all sorg efter henne. Vi hade knappt hunnit med henne i år, lilla ängla-pälsklingen..

Önskar er en fortsatt fin lördag.

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.