KANELBULLENS DAG

tisdag, oktober 4, 2022 0 0

Innehåller annonslänkar

Sent inlägg men jag hamnade här efter att ha sagt gonatt till dottern efter att vi varit iväg hos kompisar en sväng. Killarna kom precis innanför dörren efter sen träning och då är det mat, dusch och annat som ska fejas med.

Idag är det ju kanelbullens dag hörni, det har ni väl inte missat? Har ni moffat några goa bullar?

Det har jag, både köpebulle på jobbet och hemmagjorda som jag bakade i söndags och fyllde frysen med, mums! Så sällan jag hinner baka nuförtiden, vi är ju iväg jämt, men nu fick jag äntligen tid. Så bra att ha om man får besök eller ska på utflykt osv.

Känns så mycket bättre att få i barnen ”riktiga” bullar istället för fabriksbakade som är fulla med en massa konserveringämnen och annan skit. Hade jag haft mer tid hade jag bakat mycket mer än jag gör, eget bröd framförallt. Så man kan välja bättre innehåll än köpebröd, med mycket bättre näringsvärde.

Denna gången bakade jag efter recept från Camilla Hamid (detta) som blev SÅ bra! Saftiga goda bullar och där man istället för att först jäsa degen och sen bullarna, bara jäste bullarna, fast i dubbelt så lång tid. Perfekt att göra degen, baka ut och rulla bullarna färdigt och sen låta jäsa på plåtarna medan vi gick på en lång hundpromenad. Sen var det bara att grädda en stund efter vi kom hem igen.

Brunt farinsocker blandat med smör, vanligt socker och en massa kanel, riktigt mörkt brun och smarrig fyllning, mmm viktigt!

Nu är det min tur i duschen här, hoppas ni haft en toppendag!

Kram & natti

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.