TRÅDNING HOS RAPIDE BROW LASH BAR

lördag, september 24, 2022 3 0

Innehåller annonslänkar

I den här supermysiga lilla salongen på Vallgatan i Göteborg var jag i torsdags och provade trådning för första gången i mitt liv, en riktigt bra upplevelse måste jag säga och med ett fantastisk resultat.

Trådning är världens äldsta hårborttagningsteknik och hanteverket används på både män och kvinnor för att ta bort oönskad hårväxt i ansiktet och är en tusenårig gammal tradition med sitt ursprung i Iran.

Man kan välja mellan åtta olika behandlingar av trådning, allt från ett område som haka, polisonger eller bryn tex till en kombination att områden eller hela ansiktet.

Här kan ni välja mellan de olika.

Jag valde att börja med bryn och överläpp för att känna på det och börja nånstans, men jag kommer vilja göra hela ansiktet och t.o.m halsen då jag är ganska rejält fjunig överallt.

Resultatet blir fantastiskt verkligen, för även om vi behöll så gott som hela formen på mina naturliga bryn så blev de mycket med markerade när alla småhår runt omkring försvann, jag är verkligen helt sjukt nöjd!

Bilderna är tagna efter att jag kom hem ca 30 minuter efter behandlingen och är inte de bästa pga dåligt ljus/skärpa osv men ni ser nog hyfsat ändå.

Ni undrar kanske över smärtan och jag kan säga att för min del var det mest skönt på nåt vis men jag är inte heller så känslig. Men det är klart på vissa ställen kändes det rejält och ögonen började rinna lite grann. Tog väl max 15 minuter så gick ändå fort och innan man startar med själva trådningen får man en härlig doftritual för skön avkoppling.

Jag fick en liten styling av brynen också, med några drag med brynpenna och gel och när mina nuvarande produkter är slut ska jag köpa ett par av Rapides, som ni hittar här.

Här i en änden av denna vackra passage ligger salongen jag besökte men det finns 17 olika runt om i landet med totalt 50 olika behandlingar. För förutom trådning kan man göra brow och eye lash lift tex och man kan även boka kombinationsbehandlingar.

Bokningssidan för salonger och behandlingar hittar ni här.

Jag hade som sagt en väldigt bra upplevelse av detta och känslan att vara hårfri på hela överläppen och kring brynen är fantastisk. Förutom att man blir hårfri så ger trådning en cirkulationsökande och peelande effekt på huden och den blir silkeslen.

Mer skonsamt än andra behandlingar, miljövänlig och passa r för alla hårtyper. Håret behöver inte heller vara speciellt långt utan det räcker med 1,5 mm för att det ska ryckas med.

Läs mer om metoden här.

Nästa vecka ska jag tråda hakan och kinderna, längtar redan!

Nu ska jag åka och köpa sushi till mig och Inez, sen ska jag på sonens match. Hans IFK Göteborg möter Häcken idag och det ska blir SÅ spännande! Killarna åkte iväg till samlingen för en stund sen och jag tänker komma till matchstart.

Önskar er en strålande lördag!

KRAM

0
3 Comments
 • Pia
  september 27, 2022

  Japp. Det är dags för mig att prova detta! Jag har också ”persikohy” som vi kallar det i familjen. Alltså inte att jag har den fina rodnaden hos en persika utan att jag är hårig som en persika. Det hjälper ju inte när håren är ljusa om de är så många 🙂 Skall helt klart fixa detta innan semesterresan i november.

  • Catta
   september 27, 2022

   Ja men prova! Jag är helt såld, ska göra haka och kinder nästa gång, längtar redan 🙂
   Hoppas du blir lika nöjd som jag efter första gången!
   Persikohud här med 😉

 • Kim
  september 30, 2022

  Precis som du skriver så ökar cirkulationen vilket kan medföra en ökad hårtillväxt. Hårstrået får sin näring från blodet. Som auktoriserad hudterapeut skulle jag ej rekommendera att tråda hela ansiktet. Speciellt inte om man ”bara” har små ljusa fjun. Det finns andra metoder som kan va bättre så som epilering och laser om hårväxten är ett så pass stort besvär. Ingen metod passar alla och som konsument är det en djungel utav behandlingar. Ville därför bara förmedla min kunskap!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.