DAHLIOR & CPH

måndag, augusti 22, 2022 0 0

Man kan inte bli annat än lycklig av dessa karameller, dahlior är verkligen otroligt vackra blommor och det finns oändligt med varianter. Inte är de svåra att odla heller utan tar sig lätt och behöver inte mycket skötsel enligt min erfarenhet. Bara lite mekigt att ta upp knölarna innan frosten och ha plats för vinterförvaring.

I år försådde jag inte nån utan tryckte ner dem direkt i jorden, lite senare blomning men annars lika bra.

Dahlia och rosenskära kommer man långt med när det kommer till buketter, tacksamt eftersom det är det enda jag petat ner i pallkragarna i år.

Jaha, då var jobb-måndagen gjort och jag är helt slut efter helgen. En helg som varit helt fantastisk, bortsett från att killarna inte lyckades så bra i sina matcher. Men det gör ingenting, vi visste att motståndet skulle vara oerhört tufft då de mötte lag från akademier på elitnivå.

Våra killar i IFK Göteborg p12 har bara spelat ihop sen januari, ja inte ens alla, 4 av de 17 killarna kom så sent som för nån vecka sen till lager och endast en träningsmatch på 11-manna fick de spelat innan avfärd.

Tufft att gå från 7-manna i Gothia till 11-manna i Crown Plaza Elite som cupen heter i Köpenhamn/Kastrup. De bjöd absolut på motstånd men lyckades inte så bra med målen, bättre lycka nästa år säg.

Istället fick de glädjas med sina klubbkompisar p14 som tog hem guldet och p13 som kom på bronsplats, otroliga prestationer med tanke på vilka europeiska elitlag de mötte. Häftigt att kolla på vad som kommer bli en del av framtidens fotbollsstjärnor, som det faktiskt handlar om i såna här invitationscuper.

Föräldrar och syskon till alla våra tre lag från blåvitt har varit med och supportat grabbarna denna helg och det har varit fantastisk kul att hänga med ”storfamiljen” och det hanns med både middagar och syskonaktiviteter mellan alla timmars häng på fotbollsplanerna. Som tex ett besök på Danmarks akvarium ”Den Blå Planet”.

Ett besök på Reffen är definitivt värt, SÅ coolt ställe med streetfood från världens alla hörn, livemusik, skateramper, boulebanor, bungyjump mm mm..

Mumsig Vongole-pasta på en Italiensk restaurang nära Ströget blev det på fredagskvällen med 4 andra familjer. Blev sena kvällar och tidiga mornar och jag är så imponerad över hur alla barn har orkat så bra.

Vi i övriga familjen åkte så vi var hemma runt 15 igår medan Valentin och alla andra spelare kom med bussen till sin hemmaarena runt 23 och han var inte i säng förrän ca 23:45, ganska trött när han skulle till skolan imorse kan jag säga, tur de fick ledigt från träning idag 🙂

Intensiv men väldigt rolig helg.

Hoppas er varit lika fin!

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.