SKÖNA MAJ & HÅRSNACK

tisdag, maj 24, 2022 0 0

Innehåller annonslänkar

Ibiza-väskan packad för playa Tumlehed och ljuvligt maj-kvällsdopp.

Vackra maj är snart förbi och även om vi inte haft nån riktig värmebölja än så har vi varit ganska bortskämda med sol och badväskan har packats ett par dagar i veckan. När vi badade i söndags var det hela 16 grader i vattnet precis intill bryggan, väldigt skönt om man frågar mig.

Jag har haft riktigt kämpiga dagar med klimakteriebesvär så att få kliva i kallt vatten och bara andas en stund är ljuvligt. Nollställer kropp och knopp från högt stresspåslag och annat jobbigt, så läkande.

Igår var jag hos ny läkare/gynekolog också, måste ju följas upp regelbundet då jag står på östrogen efter att mina äggstockar togs bort. Nu ska vi prova att höja dosen och se om jag mår bättre, verkligen mått hemskt dåligt det senaste med väldiga humörsvängningar, vallningar, hjärndimma, ångest och hjärtklappning.

Kan bero på nån utav mina andra diagnosen, eller mediciner, också såklart. Men man måste ju börja nånstans.. och så går det runt runt år in och år ut. Neurolog, gynekolog, kardiolog, allmänläkare, sjukgymnaster osv.

Kvinnovården är sjukt dåligt koordinerad, vi är inte den prioriterade halvan av befolkningen precis och man måste vara väldigt frisk för att orka vara sjuk. Vägen till specialisterna är lång och krokig, väl där är det magiskt.

Men nu när jag skrivit av mig om det så går vi över till lite mer lättsamt ytligt i livet, nämligen hår och att färga eller icke färga och nyansering osv.

Halvdant inlägg om detta men som jag nämnt så har jag ju bestämt mig för att sluta färga håret och gjorde det senast i januari, med permanent färg vill säga. De gråa håren syns alltmer och det har jag egentligen inga problem med. Däremot så bleks mitt färgade hår och blir orange i vår och sommarsolen och DET är jag inte sugen på. Så därför provar jag lite olika varianter av färginpackningar som ska dämpa de rödoarangea tonerna, ingen lätt match då jag är lite röd/guldig i mig själv också.

Har iaf hittat två olika som jag nu använt ett par gånger.

Den ena är Color Boost Masque från REF i tonen askblond, den biter inte superbra just nu då jag är för mörk, så den ska jag prova mer när jag blivit riktigt solblekt. Hann prova på mina slitna blekta toppar innan senaste klippningen och den verkar ändå lovande, men alltså lite för ljus just nu.

Den andra inpackningen med pigment i är Chroma ID Bonding Color Mask från Schwarzkopf i tonen 6-12 Granit, och den hörni, den blir riktigt kall och täcker det orangea grymt bra. Dock kanske den blir lite FÖR mörk inför sommaren och känns mer rätt under vinterhalvåret..? Den tvättas ju alltså ut undan för undan så färgen är inte permanent, därför väldigt smart om man vill testa sig fram när det gäller färg. Finns i 8 olika nyanser här, allt från ask, beige och grått till rosa, lavendel och koppar.

Läbbig färg eller hur, men blir alltså kallbrun och på bilden nedan är jag nyfärgad, eller ny”inpackad” haha.

Två väldigt bra produkter hur som helst, håret blir mjukt och glansigt, känns vårdande på djupet. Kan verkligen rekommendera.

Nu måste jag packa, imorgon jobbar jag halvdag på jobbet, sen bär det av till Stockholm för mig och Inez där vi ska mysa med min vän Carro till på fredag. Killarna drar till Danmark, Valentin med sina lagkamrater i IFK Göteborg på Nörhalne Cup imorgon till på söndag och Josef åker med några pappor på torsdag och kollar på cupen.

Ebba får hänga med bästa farmor/svärmor 🙂

Ska ni göra något kul under Kristiflygare?

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.