UNDERBAR HÖSTDAG

lördag, oktober 23, 2021 0 0

Innehåller annonslänkar

D.R.Ö.M.V.Ä.D.E.R

Tänk om man kunde få sånt här väder minst varannan vecka året om, så mycket energi man hade fått då!

Långa sköna promenader med några stopp på vägen för att bara supa in allt vackert i naturen, det älskar jag, och det är så mycket skönare i soligt och vindstilla väder. Gillar absolut att vara ute i så gott som alla väder men såna här dagar är helt klart skönare.

Blev en dopp i havet för mig också, och jag kunde faktiskt sitt och soltorka en stund för solen värmde faktiskt, helt galet skönt. I vattnet var det kanske runt 11-12 grader tippar jag.

Badstegen hade de tagit upp så jag fick vada i och lägga mig en stund på ganska grunt vatten och ”kärring”-flyta lite haha.

Jacka 8848 Altitude/Ellos // Skimrande träningstights Röhnisch // Väska Louis Vuitton // Baddräkt (liknande) Nelly // Skor Adidas/Nelly

Leo-baddräkten är på, fläckarna går verkligen aldrig ur den här pantertanten, inte för att jag är tant än men shit va raffig jag ska vara när jag väl blir. Stora solglasögon, massa blingbling, leopard, färgglatt och glitter. Jag vet ju hur jäkla glad jag själv blir när jag ser äldre som kör more is more och sticker ut och klär sig kul. Livet är banne mig för kort för att klä sig tråkigt, ändå gör jag det alltför ofta..

Bada är verkligen livet tycker jag, det finns ingen medicin i världen som slår kallbad tror jag (ok, kan ha fel haha), känslan är morfinliknande efteråt. Har varit tokig i att bada hela livet och badar gärna året om.

Längtar efter de riktiga isbaden, krispigt gnistrande kallt, love it. Allra helst med bastu intill men bara man torkar sig och får på sig varma kläder snabbt efteråt så kommer den där goa känslan när hela blodomloppet får sig en skjuts och massa må bra-ämnen frigörs i kroppen. Så här skriver tex Capio om kallbad:

Vinterbadare rapporterar ett ökat välbefinnande, minskad stress och god effekt på smärta i muskler och leder jämfört med människor av samma ålder och kön som inte vinterbadade under samma period. En teori bakom detta är att stressreaktionen som aktiveras är gynnsamma mot inflammation och andra typer av stress”.

Hur har ni haft det idag, lika härligt väder som vi hoppas jag!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.