JAKTEN PÅ RÄTT KULÖR

tisdag, september 28, 2021 6 0

Trodde aldrig jag skulle ha så svårt att bestämma mig för vilken väggfärg vi ska ha här inne men jag blir tokig snart. Har provmålat tre olika varmgrå toner som alla känns fel, en för mörk, en för mörk och slår åt lila och en för ljus med för mycket beige.

Vill att färgen ska vara lika ljus som den vi har men åt det varma då denna känns för kallgrå. Ska jag ge upp och bara måla vitt kanske? Färger ser ju så olika ut beroende på ljus, takhöjd, rymd, läge på fönster osv.

En hel del annat som skaver här i vardagsrummet också, har en lista med saker att förändra. Bara det att vi har kvar rullgardinen ovanför fönstret här sen vi hade denna delen av vardagsrummet som sovrum.. den ska väck och istället vill jag ha en stilren hissgardin i linne.

Sen ska vi byta soffa, bestämt det nu, en stor djup en som rymmer hela familjen och litet till. Har verkligen tyckt om denna från Melimeli jättemycket i alla år vi haft den men den ÄR för liten.

Vad det blir får ni se så småningom, och den lite malplacerade Kivik-fåtöljen från Ikea ryker den med.

Nu ska jag ut och plantera tulpanlökar så det blir lite nytt fint i rabatterna till våren, underbart planterarväder ute!

KRAM

0
6 Comments
 • Lena
  september 28, 2021

  Hej, testa ncs s 2002-y50r, superfin gråbeige beroende på hur ljuset faller.

  Lena

  • Catta
   september 28, 2021

   Hej Lena,

   Tack snälla för tips! Ska prova den 🙂

 • Anna Leidstedt
  september 28, 2021

  Hej,

  Har du kollat house of Philias färg greige?
  Tack för en mysig blogg 🙏😊
  Anna

  • Catta
   oktober 1, 2021

   Ja det har jag, jättefin! Men nu har jag hittat en som jag bestämt mig för, visar inom kort 🙂 Tack för att du kikar in 🙂
   Kram

 • Pia
  september 30, 2021

  Ha ha…
  Nope. Det är INTE lättare att välja en vit färg 🙂
  Vitt har exakt samma problem som grått. Bland de svåraste färgerna att få rätt. Men då har du lister och tak att bråka med också.

  Jag tror att du behöver kolla av dina undertoner. En grå har alltid en underton av något annat. Eftersom du tycker att de ”neutrala” drar åt kallt så du behöver gå varmare men inte för varmt så det upplevs beige. Alltså en grå med underton av rött eller gult. Och inte blått, lila eller grönt. Vilket du på färgprovet kommer hata men som kommer upplevas helt annorlunda på väggen.

  När du hittat ”ganska rätt” kan du få färgaffären att blanda in en droppe till av … vad det nu är.

  Men tro inte att vitt är lättare 🙂

  • Catta
   oktober 1, 2021

   Nej det är väl så 😉 Hade iofs tänkt mig en helt obruten vit, som vi har i kök och på lister, men nu har jag hittat en greige som jag tror kommer kännas rätt, hoppas hoppas!
   Tack för att du kikar in och lämnar en hälsning 🙂
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.