EN FIN DAG PÅ GRÖTÖ

lördag, maj 29, 2021 0 0

Igår blev det en något blåsig men väldigt fin båtutflykt till vackra Grötö här i Göteborgs norra skärgård. Den lummigaste och mysigaste av alla 10 öarna här tycker jag. Det är också en av de minsta öarna med knappt 80 bofasta. Varken skola eller livsmedelsbutik finns, bara en restaurang som är öppet sommartid och en liten sommarkiosk/bod i lilla hamnen. Här finns det många fina gamla ekar varvat med rullstensåsar, klapperstensfält, ängar och hagar och väldigt fina gamla skärgårdshus och min farfar har varit med och byggt en del av dem. Snickarpöjk från Hönö som han var.

På nordvästra sidan finns långa stränder med utsikt mot Hönö, Öckerö och Kalvsund, här går det får och det är bara så himla mysigt. Blåste nordvästlig vind så på denna sidan var det inte så varmt precis men på östra sidan ön var det helt lä.

Det blev två badstopp för barnen längs promenaden på ön, friskt minst sagt. Jag brukar vilja bada men jag var så frusen igår så jag gick med dunjacka på nästan hela utflykten.

Vi stannade på restaurang Gläntan och maten var toppen verkligen, jag tog en halloumiburgare, mannen en ceasarsallad, Valentin en vanlig burgare och tjejerna Fish & Chips. Mums!

I gästhamnen som ligger på östra sidan var det vindstilla och härligt. Det är också här som färjan går in, det är en personfärja hit bara då ön är helt bilfri och för att komma hit tar man enklast färja till Björkö från Lilla Varholmen och sen personfärjan därifrån till Grötö.

Man kan också åka över till Hönö, sen Öckerö och därifrån vidare.

Sån otrolig lyx med egen båt nu för det tog oss bara 5 minuter hit från vår lilla hamn i Torslanda, istället för minst en timma via färjorna.

Vi tog ett varv runt hela Grötö och här ser ni huset där ”Mia på Grötö” spelades in, ligger så fint för sig själv på västra sidan av ön.

Jag har bloggat om Grötö förut, bland annat i detta inlägg när jag och barndomsvänner var här med kidsen.

Ett sommartips till er som vill göra en mysig utflykt.

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.