SAFTIG ÄPPEL-KANELBULLEKAKA!

tisdag, september 29, 2020 0 14

Den här kakan skojar man inte bort kan jag säga, helt galet god om man frågar mig, och min man.. och mina barn..

Sällan jag äter sån här form av kaka med vaniljvisp till men det var ju himmelskt. Blev en liiiten bit till mig idag bara, då jag inte kan äta som vanligt efter op.. snyft. Men får vara glad för det lilla!

Receptet kommer längre ner..

Lyllos oss som har så stora goda vackra äpplen i vår trädgård, de flesta utan ett enda märke eller mask. Hurra för det för tydligen är det många som fått skadedjur i sina äpplen i år, hörde att äppelskördarna i Skåne ska vara väldigt drabbade. Beror på att det är ett dåligt rönnbärsår, då går bl.a rönnbärsmalen på äpplena istället.

Receptet har jag fått från Lindas Bakskola och jag har gjort efter det rakt av (med skillnaden att hon använde springform):

Ca 8 bitar 

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl

1–2 äpplen, skalade och rivna (1 stort äpple eller 2 små)

Fyllning & garnering
1–2 tsk kanel
2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Skala & riv äpplena.

3. Rör ner äpplena i smeten.

4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).

5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.

Et voilá!

Saftig och supersmarrig, och jo den är söt, så gör ju inget om äpplena är lite syrliga. Sen som ni kanske såg på första bilden så blev det hemmagjort must till, och den fräschar ju upp det hela, gjort på 80% äpplen från vår trädgård och 20% apelsiner ungefär, för lite mjukare smak.

Hoppas ni gillar den om ni provar!

Lätt och fort går det iallafall att göra.

Trevlig kväll!

14

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.