DET LILLE KÖKET

måndag, september 14, 2020 2 29

Annonslänkar Cervera & Ellos

Hej måndag och ny vecka!

Inte ofta jag visar bilder på vårt kök, förutom kring matplatsen och svarta hyllan, och det beror kanske lite på att jag inte är så förtjust i vårt kök.

Inget större fel på det egentligen, förutom att det är lite slitet, lite för vitt och lite för litet. Och bänkskivan är jag himla trött på, även om den är superpraktisk och precis hur tålig som helst.

Vill ha natursten, och minst två centimeter tunnare..

Inte helt undanplockat och städat där i smutten.. är sällan det haha. Där hamstrar vi post och annat bös och hur mycket det än stör mig så får jag sällan tummen ur att städa helt rent där.

Har ni nåt sånt ställe hemma? Nån stöklåda åtminstone kanske?

Luckorna hade en gräddvit (läs nikotingul) ton när vi flyttade in så jag målade om alla luckor för hand i kritvitt och bytte alla beslag.

Kaklet bytte vi också, var svart-vit-beige-grå mosaik i olika storlekar när vi flyttade in, och pärlsponten vid matplatsen var knallgul. Alldeles för orolig kombo för mina sinnen så körde på vitt vitt vitt istället haha.

Var ju så poppis då.

Skulle gärna göra om i köket, men så vill vi ju också flytta hyfsat snart så vet inte om det är nån idé att dra igång ett sånt projekt. Kör på lite nytt piff så länge tror jag, har bl.a beställt världens snyggaste kolsyremaskin som kommer i dagarna. Gillar när såna prylar har så snygg design att det blir som en fin inredningsdetalj samtidigt som den ska vara den bästa på marknaden.

Kommer matcha vår espressomaskin från Sjöstrand fint.

Vår stora blender pajade häromveckan så det står också på inköpslistan, den har gått varm genom åren så inte konstigt, var en av de billigare modellerna dessutom. Nu önskar jag mig en av de två i kollaget nedan.

Kitchenaid blender // Kitchenaid elvisp // Dualit elvisp // Smeg blender // Dualit Mixer Set

Gissar att även elvispen och stavmixern kommer gå snart, många år på nacken och rätt slitna, så önskar mig det också.

Både födelsedag och julafton i december så kanske får jag nåt av det då, om jag är snäll 😉

Nä nu ska jag börja med middagen här, hoppas ni haft en fin start på nya veckan!

Kram

29
2 Comments
 • Jenny
  september 15, 2020

  God morgon!
  Jag har nyligen hittat din blogg och gillar den mycket. Tack! Tycker om att du bor i ett ”vanligt” hus som ju så många av oss gör fast vi drömmer om annat😉 Enkelt att göra fint och skapa stämning i nya arkitektritade hus eller äldre 20 tals villor, men desto svårare i 70,80 och 90-tals husen. Bra jobbat! Vi har samma förutsättningar som ni och har varit ”på väg” till nästa boende i flera år. Gjort huset fint med små medel .Tänkt att vi väntar med att göra om lilla badrummet, bygga uterummet, etc tills vi kommit till vårt nästa hus och satsar mer där. MEN nu har vi insett att åren går och insett att vi vill leva här och nu med livskvalitet. Så, hej uterum och hej renoverat badrum. Det nya huset kommer nog en dag, för både oss och er, men så länge behöver vi landa där vi är och på riktigt bo in oss utan känslan av att ”vara på väg” och att detta bara är ett mellansteg. Att faktiskt göra detta hus till vårt på riktigt. Vet inte riktigt varför jag skriver detta till dig, du kanske inte alls känner det som att ni är lite på vänt inför Huset med stort H och att det kan göra en lite ”rotlös”. Fick bara en känsla av igenkänning i er situation och i dig. Även vi bor i Göteborgstrakten, i ett område där vi behöver lägga upp flera miljoner till bara för att få ett enda rum extra. Galet!
  Svammel svammel😂, brukar inte kommentera, vill bara förmedla en känsla av vikten av att leva här och nu, att sträva framåt och drömma absolut, men inte glömma att livet är NU. (Och givetvis handlar inte livet om att skaffa sig det perfekta huset, inredningen etc. Det vet vi nog alla, men för mig har det blivit en stor förändring i min själ av att kunna stanna upp, inte bara sträva vidare, och huset är bara ett exempel)

  Från att aldrig kommentera till världens lääängsta kommentar😅 Ja ja, så kan det vara! Tack igen för en härlig blogg och ha en bra septembertisdag!
  🍁☀️
  Jenny

  • Catta
   september 15, 2020

   Hej Jenny och tack för din kommentar!
   Du har så rätt så rätt i igenkänningen, vi har varit på väg sen vi flyttade in för 8 år sen haha, helt galet egentligen.. MEN samtidigt har vi njutit massor av vårt lilla radhus, enkelheten med barn och hund som det givit oss och tryggheten med så många grannar tätt inpå.
   Vi har pysslat om det med små medel precis som ni och vem vet, kanske blir det även nytt kök och badrum, om det nu blir så att vi bor kvar flera år till.
   För som du säger så är det ju miljoner, pluralis, som ska till för att få lite större. Galna priser och vi kommer inte under 7 mille för nåt vettigt, många av villorna nära oss går för upp till 9 mille och närmast havet gick det ett för över 21 miljoner i år, vad händer liksom ?!

   Vi trivs rätt så bra där vi bor, men vi har bara ett badrum och barnens rum där uppe är så små då det är en inredd vind med lågt i tak och jag kan bara inte se ett liv med tonåringar i detta casa, så inom 3 år ser jag nog en flytt ändå, om det är möjligt ekonomiskt förstås 🙂

   Glad jag blev att du tog dig tid att skriva! Lycka till med renoveringar och framtida hus, tar med mig dina ord om att verkligen landa i nuet och trivas och vara glad för det man har. Lätt att glömma att vi jämfört med större delen av övriga världen har det otroligt bra♥️

   Kram o ha en strålande tisdag du med!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.