HÄR SKA TORRBORSTAS

onsdag, april 22, 2020 0 44

Annonslänkar Lyko

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7

Nu när jag slängt på mig ett par shorts inför trädgårdsfixandet det senaste dagarna så kommer ju de vinterslitna spirorna fram i ljuset haha, och jag tyckte mina såg tråkigare ut än vanligt i huden, torr gråton typ.

Är ganska sällan jag lägger den där extra tiden på att skrubba både kropp och ansikte men när jag snubblade in på Cecilia Folkesson´s inlägg ”Varför ska man torrborsta kroppen?” så tänkte jag att här ska jäklar i mig skrubbas! Finns ju hur många fördelar som helst, utöver just att bli av med gamla hudrester och få lenare ben.

Så här skriver Cecilia om fördelarna:

– Exfolierar död hud och är mycket effektivare än bodyscrubs man använder i tex duschen.

– Stimulerar lymfsystemet. När du torrborstar din hud hjälper du lymfsystemet att transportera bort toxiner (gifter) från kroppen. Tecken på problem med lymfsystemet kan vara t.ex. dålig blodcirkulation, celluliter, huvudvärk, spänningar i muskler, problem med leder och sömnproblem.

– Hjälper till att reducera celluliter. Celluliter är toxiner och restprodukter som samlats i fettvävnaden. Torrborstning hjälper till att öka blodcirkulationen och hjälper (ofta extra bra tillsammans med träning) kroppen att rensa bort dessa och på så sätt reducera celluliterna. Ju hårdare strån på borsten, desto mer ökar blodcirkulationen.

– Rensar porer. Torrborstning hjälper till att rensa porerna och får huden att kunna absorbera mer näring. Det hjälper även till att minska inåt-växta hårstrån efter rakning och vaxning.

Ja ni fattar hur bra. Brukar ni torrborsta er? Om jag skrubbar mig så är det med vantar i duschen, blöt.

Mer om hur man borsta kan man läsa i hennes inlägg.

Så nu ska jag kasta mina slitna gamla skrubbvantar och köpa mig en rejäl borste, och en mysig välgörande kroppsolja.

Ha en fin dag!

44

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.