JULLÄNGTAN

lördag, november 9, 2019 0 12

Innehåller annonslänkar

En del av min julsamling i mässing. Köper nåt nytt litet hänge från Svenska Tenn varje år bl.a och tanken är att denna samling ska användas varje år livet ut. Vill att barnen ska minnas sakerna man tar fram till varje jul, precis som jag gjorde hela min uppväxt, med en del saker från mammas barndom t.o.m. Tradition och lite hållbarhetstänk.

Änglaspelet är en sån där sak som tillhör julen för mig och jag älskar detta gamla klassiska, finns bl.a på Åhlens.

Hej!

Nyss hemkomna från mamma & pappa på Hönö för att fira pappas födelsedag i efterskott (vi var på Cypern när han fyllde) och farsdag i förskott eftersom vi inte kan komma imorgon. Killarna skulle på träning nu så det fick bli sen lunch/tidig middag.

Mamma lagade rådjursstek med nån slags ugnsstekt tärnad potatis och morot med mangold och ädelost mm, till det syrade rivna morötter och spetskål och rönnbärsgelé. Så gott så det var inte klokt.

Sen låg jag framför sprakande kaminenen i deras sköna gamla maffiga skinnsoffa med en filt och tänkte på hur mycket jag längtar efter julen. Bara 3 veckor till advent nu, wiii så mysigt!

Bild: Ferm Living

Girlang med vimplar vill jag ha i vår gran i år, så fint tycker jag, tyvärr hittar jag inte de som House Doctor haft i flera år (bara den här med prickar) men Lagerhaus har en vimpelgirlang i guld som är fin. Lagerhaus har en massa kul och fint i sin julshop.

Ovan en bild från Artilleriets A. Journal, där min vän Sophia Bratt stylat julen på deras sätt. Inspirerande och härligt juligt. Magi i allt hon gör och jag blir lika stolt varje gång, som senaste numret av Residence där hon stylat ett av hemmen i reportagen som även hamnade på omslaget som ni ser nedan.

Många sajter och webbutiker som har fin inspiration och tips på både klappar, dukning, pynt mm. Confident Living är en av dem som jag beställt en klapp ifrån.

Homeroom gillar jag också, som är en del av Ellos Group och som har följande butiker samlade i samma shop: Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom. Jättebra julklappstips har de också, samlar i olika kategorier här.

H&M inspirerar alltid och är väl kanske den butik jag handlar allra mest ifrån, till både garderob och hem. Julen hos H&M är extra fin i år.

För designälskaren har jag gjort dagens julklappstips-collage.

Korkskruv // Julskål // Brandfilt // Brandsläckare // Vinglas // Inredningsbok // Kolsyremaskin // Silverskål // Filt // Brödrost // Vattenkokare

Inte de billigaste klapparna men det här är också sånt som är bra att ge bort till sin respective, dvs sig själv/sitt hem haha.

Måste ju säga att trots att säkerheten i brandsaker osv är absolut viktigast så är det ju ändå himla kul när designen på grejerna är snygg också, hade lätt kunnat haft den svarta (finns i fler färger) brandsläckaren från Solstickan på väggen i hallen, brandfilten likaså.

Sen får man ju såklart hoppas att man aldrig behöver använda den.

Finns massor av snygga grejer från Solstickan Design hos Åhlens.

Nu ska jag och Inez åka till godisbutiken, önskar er en fin lördagskväll!

Kram

12

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.