HEJ FRÅN ÖVERVÅNINGEN

söndag, oktober 20, 2019 0 18

Innehåller annonslänkar

Body med puffärm från H&M, byxor med flare från Gina

God morgon!

Smet iväg upp hit till sonens rum för att kolla på nyhetsmorgon, men det dröjde inte länge förrän jag blev bortföst haha. Inez ville nämligen spela Minecraft med sin bror och det var väl kul tänkte jag. Inez spelar väldigt sällan tv-spel, hon tycker inte det är superkul men just Minecraft tycker hon verkar kul så Valentin hjälper henne att bygga osv.

Det här med TV-spel tycker jag är ibland är ganska problematiskt, vissa ungar verkar ju inte vilja göra annat idag och det tycker jag personligen är förfärligt. Barn i de här åldrarna är ute allt mindre och sitter inne allt mer, ser inget som helst positivt med det.

Framförallt Fortnite är jag ganska anti och även om sonen 9 år har fått spela det sen årsskiftet ungefär så tycker jag inte om det. Lika beroendeframkallande som Kokain är det enligt forskarna och jag kommer aldrig förstå varför ungar får/blir uppmuntrade till lust att skjuta, döda och ha sig. Tycker det är rätt sjukt och har själv noll intresse av spel, framförallt den typen.

Just att ”alla andra” får ju, var anledningen till att även vår son fick börja spela, trots åldersgräns på 12. Någon som känner igen sig? Så svårt det där..

Nu har vi iallafall begränsat detta spel ganska mycket, mannen är ju också väldigt anti så nu var det ett tag sen han fick spela just detta. Mest Fifa och Minecraft sonen spelar.

Vår son är väldigt lugn och sansad, även när han spelar, har vårdat språk osv. Men en del blir ju som förbytta, gapar och svär osv, hade mitt son gjort det hade det blivit totalförbud. Där är vi stenhårda.

Förstår att vi föräldrar tycker väldigt olika kring detta men oavsett tycker jag det är skönt om man kan prata om det och komma överens om i vilken utsträckning barnen och deras närmsta kompisar ska få spela, regler kring detta osv. Att man jobbar lite gemensamt för att ge barnen ett så sunt förhållande till spelandet som möjligt.

Inte ofta jag bjuder upp till debatt såhär men det vore intressant att höra vad ni tycker om detta, om ni nu har en relation till ämnet överhuvudtaget.

Nu ska vi ut till vänner på Björkö en sväng innan det blir handbollsträning för Inez och jag ska dessutom vara ledare, ska bli kul trots att jag har noll bollsinne haha.

Kram och ha en fin söndag.

18

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *