HÖNÖ

onsdag, juli 24, 2019 2 7

Jag vid Klåva fyr precis innan diset försvann och det sprack upp till kanonsommar igen!

Vi åkte ju ut till Hönö igår bara för att komma hemifrån en stund och så blev vi så sugna på en fisksoppa på Tullhuset, den är så jäkla smarrig.

Klåva är så mysigt, rakt fram i bild ligger Lilling, restaurang, blommor och inredning, favvoställe.

Tullhuset ligger så fint längst ut och med uteservering över havet. Barnen tog varsin räkmacka, den går inte heller av för hackor kan jag lova. Den är gjord på bagebrö, vilket barnen jublar över då de inte är så förtjusta i typ kavring och liknande mörkt bröd.

Nomnomnom

Proppmätt, tur att gästerna på bordet bakom gick så mannen kunde knäppa en bild 😉

Efter maten gick vi ner till fyren för ett dopp, det var här vi gifte oss för drygt 2 år sedan, en av de vackraste platserna jag vet.

Man blir brun i motljus hehe.

Efter några timmar var det dags att åka hemåt igen, vi hade inte med oss Ebba och då kan vi inte vara borta för länge, man blir väldigt låst med hund tyvärr.

Idag blir det Varberg!

Kram

7
2 Comments
 • Marléne Bagleborn
  juli 24, 2019

  Älskar också Tullhuset och deras fisksoppa! Det var ett tag sedan nu, kanske dags för ett besök snart igen!
  Med tanke på vad du skrev i förra inlägget med Ipaden-känner igen vart ända ord!!
  Vi jobbar mycket och pratar mycket om detta. Så fort vi kommer hem så vill båda sätta sig-och när vi ber barnen stänga av (kl 10) så blir de såååå rastlösa och har inget att göra. Trots att de har cyklar, sparkcyklar, inlines, kaniner, studsmatta, pool och stor lekplats i området!
  Viktigt att tvinga dem att hitta på något annat och inte alltid bli stimulerade och mattade med padda. Det är bra att ha ”tråkigt” ibland- då föds kreativiteten. Paddan är bra vid vissa tillfällen, och för att hänga med och spela mm. Men vi är noga med att inte sätta en skärm framför den så fort de har tråkigt.
  Fortsätt så! Det kommer barnen vinna på i längden!
  Kram Marléne

  • Catta
   juli 24, 2019

   Ja den soppan är himla fin, älskar iofs det mesta på menyn 🙂

   Skönt att höra att man inte är ensam om att känna så, men precis som du beskriver är det för oss också. Ska absolut fortsätta med begränsningarna, och det är ju verkligen SÅ viktigt att ha tråkigt ibland men dagens barn klarar inte det, inte som en själv iallafall.
   Herregud, vi var i princip aldrig inne som små, ute året om och fantasin flödade!
   Barnen är så bortskämda idag, allt är redan färdigtänkt för dem, för mycket prylar med färdiga koncept pajar kreativiteten.

   Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.