MORAVIA STAR

fredag, november 16, 2018 0 9

Innehåller annonslänkar

 

 

 

I väntan på den perfekta lampan över matbordet får den vackra stjärnan Moravia hänga här. Passar ju perfekt såhär inför advent och julen och allt, den är så fin så fin.

Jag valde medium, då den stora var slut, men också för att Sophia tyckte att den skulle vara finast och mest lagom storlek. Denna är 60 cm i diameter och det stora är 80 cm, med lite mer utstickande spetsar, eller hur man ska förklara den.

Hade nog tyckt att den stora hade funkat också men jag är himla nöjd med denna. Sladd och lampa följer med vilket jag tycker är super, med stickkontakt för vägguttag.

 

 

Ljusstake // Vas

 

 

Känner mig så ofärdig inredningsmässigt i denna del, har en massa tankar och idéer men det tar tid att få till det uppenbarligen.. Jag spretar i min stil och vill så mycket hela tiden, har flera pågående projekt i tankerna men inte ens en tiondel av tiden som krävs för att få ihop mina projekt i önskad tid.

Sen får jag nog förstå att de där projekten aldrig kommer sina, eller ta slut för min del. Måste vara kreativ och skapa, annars kommer jag bli tokig.

Påbörjar mycket, avslutar en del.. haha.

 

 

 

 

Stjärnan kommer omonterad och det är lite småpilligt att få ihop alla 25 moduler med dess tillhörande jungfruben, men jag är ju svag för sånt (skruva ihop Ikeamöbler är typ det roligaste jag vet!).

 

 

 

Satt dimmer till den, älskar ljuset den ger, så mysigt.

 

Köpte den på Artilleriet, finns även på hemsidan här och såhär står de om den:

 

Moraviastjärnan är en dekorativ belysning som säljs året runt, och framförallt kring jul. Varje stjärna är uppbyggd av 25 separata moduler som tillsammans bildar en spännande tredimensionell effekt. Moraviastjärnan, som av en slump skapades på en pojkskola i Tjeckien redan 1820, har fått sitt namn efter kyrkan i skolans region. Med sitt genomlysande material lyser stjärnan upp med ett varmt och vackert sken som en symbol för advent, uppenbarelse och jul över hela världen.

 

Häftigt historia, eller hur!

 

Finns en liknande hos Ellos i samma storlek här (som också finns i både större och mindre), en i 50×50 i rosa (och även i blått) här. Jotex har en liknande här, som finns i vitt, grått och lejongult. Alla de här är billigare alternativ, men utan ”nitdetaljerna” som jungfrubenen ger, och det är de jag tycker ör det där lilla extra! Men de andra är jättefina de med.

 

Nu ska jag fredagsmysa och kolla på julfilm med mina älsklingar, trevlig helg!

9

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.