KANELBULLENS DAG

torsdag, oktober 4, 2018 0 8

Inlägget innehåller annonslänkar

 

 

 

 

 

Hillo!

 

Har ni bullfikat idag ällää?

Det har vi, så det står i alla magens hörn, det är ju ajajaj med bulle för min mage egentligen men man kan ju bara inte motstå ibland asså. Särskilt inte mina egna haha, eller ok, Leila´s kanske man ska säga för det är hennes recept 😉 Fi fasen så goda de är!

Receptet kommer längre ner.

 

 

 

 

 

En färdig jäst goding som väntar på kladd hehe.

 

 

 

 

Ja nu såg ni ju inte hur mycket men mycket smör och kanel ska det va! Snåla för guds skull inte med det.

 

 

 

 

En långbralla,  sen snurrelisnurr och upp på en plåt.

 

 

 

 

Jäsning nr.2 och sen in i ugnen.

 

 

 

 

Tadaaa!

Utan tvekan de godaste kanelbullarna i Svedala, mmmm… Barnen blev väldigt glada över att komma hem till ett sånt mellis efter skolan, med iskall mjölk till, yummie.

 

 

 

 

Putsat silverstaken, den var så sketen, fläckig och oxiderad att jag nästan glömt hur den såg ut innan. Häxans metallputs är grejer det (någon som har en kemikaliefritt alternativ som funkar förresten?).

Älskar verkligen den ljusstaken, tröttnar aldrig och den finns hos Newport här. Termosen från Georg Jensen finns på kampanj hos Designonline just nu, här. Även muggarna från Rörstrand finns på kampanj hos dem, här. Faten från Spode finns hos Newport här.

 

 

 

 

Perfekt att vara ledig en sån här dag, så man verkligen känner att man hinner att baka och feja.

 

Ca 28 STYCKEN

(jag gjorde bara 20, lite större)

DU BEHÖVER

1 msk kardemummakärnor
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g färsk jäst (den blå varianten)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
100 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
Cirka 11 dl vetemjöl special

Fyllning

200 g mjukt smör (bregott)
1 dl råsocker
1-2 msk kanel
1 krm vaniljpulver eller vaniljen från en vaniljstång
Ägg till pensling
1/2 dl sirap + 1 msk vatten
Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)

 

GÖR SÅ HÄR

1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
7. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel – blandat med vaniljpulver.
8. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
9. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
10. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
12. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
13. Pensla kanelbullarna med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma.

Kram på er!

8

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *