LOVE CROATIA

måndag, juni 18, 2018 6 12

 

Nästan sist kvar på playan, som skönast om kvällarna..

 

 

Hej goingar!

Nu är det strax dags för kvällens middag här på hotellet Medora Auri. Vi njuter för fullt här i vackra Kroatien, det är verkligen helt underbart. Visst finns det ett och annat litet minus men tänker jag berätta om mer när jag gör en recension av hotellet och resan i stort. Men mest är det bara ljuvligt!!

 

 

 

 

Flyter över en del moln i omgångar, men mest har vi sol och det är riktigt varmt, en bra bit över 30 idag så vi har badat mycket!

 

 

Nu ska jag återgå till la familia och semestern här, kram!

12
6 Comments
 • Ekenäsliv
  juni 18, 2018

  Det ser bara heeeeeeelt ljuvligt ut vännen <3
  Å du ser verkligen totally smashing ut prick hela tiden <3
  Puss o kram Anna

  • Catta
   juni 19, 2018

   Ja vi har det himla härligt! Men taaaack, gulle dig fina!

   Puss & kram!

 • Fia
  juni 19, 2018

  Har själv åkt till Kroatien (varit längs med hela kusten, men föredrar norr om Split) i säkert 20 års tid nu. Var så mycket bättre innan de massiva turistmängderna på senare år. Det är alldeles för mkt folk på för små stränder. Ni är där i bättre tid, innan midsommar är nog mkt bättre. Jag känner mig väl för hemma där, tycker inte det är så imponerande. Men är väl för van kanske. Är inte Grekland finare? (har aldrig varit där). Ska bli intressant att höra dina minus om Kroatien.

  • Catta
   juni 19, 2018

   Tro också vi är där i bättre tid, inte alls smockat på stränderna eller strandpromenaden utan väldigt lagom. Jag har rest en hel del och dessutom jobbar i flera år i Spanien sommartid så jag väljer mina semesterveckor väl kring medelhavet. Man gillar olika men vi gillar inte när det är mycket folk så helst föredrar vi april/maj eller september/oktober kring just medelhavet vilka är enligt mig bästa månaderna. Juli/augusti är hemska på många ställen, för varmt och för mycket folk, då får jag panik. Nu provade vi juni och det blev faktiskt fullträff ändå men som du säger, efter midsommar smäller det nog till.

   Hade vi inte haft barnen med oss hade vi valt ställen där kanske bara kroater semestrar, precis som vi gjorde i Grekland innan barnen.

   Grekland har många fina ställen och jag har varit på Lefkas, Egina, Rhodos & Kreta och Lefkas var favoriten där.

   Yes kommer lista mina plus och minus.

   Imorgon åker vi till öarna Brac & Hvar, har du varit på dem?? Split lockar också men får bli en annan gång. Dubrovnik är en av världens vackraste städer enligt mamma, har du varit där?

   Kram

   • Fia
    juni 19, 2018

    Har faktiskt aldrig varit på just Brac och Hvar. Däremot Korcula, charmigt men dåligt med stränder och för mycket nakenbadare! Pag var jag på för länge sedan och ska till ön Krk nästa sommar. Då ska vi hyra ett urfint hus med pool, dyrt men så värt att slippa trängas på stränderna. Du har helt rätt att välja bort juli/augusti. Jag får oxå panik då.

    Kroatien är lite ”elegantare” norrut. En annan sorts turism och miljö. Var i Opatija för ett par år sedan. Mycket annorlunda mot Makarska rivieran som vi undviker. Det finns ju fler riktigt gamla fina stadskärnor, som i Split, Trogir, Zadar, Primosten. Orterna som Tupeci med bara en lång turiststräcka längs med stranden är inte kul.

    Dubrovnik är verkligen en vacker stad och väl värd ett besök!

 • helena karlsson
  juni 19, 2018

  Älskar Kroatien, speciellt vattnet världsklass på det! På Hvar finns en lite by som heter Jelsa så vacker och pittoresk. Gå och ät på Nonnos resturang. Dubrovnik är också ett tips en otroligt vacker stad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.