SOLSKYDD!

tisdag, april 24, 2018 0 6

Innehåller annonslänkar från Lyko

 

Tbt Espalmador, Formentera

 

 

Fick en gullig kommentar av en tjej som tycker jag alltid ser solbränd ut på ett fint sätt, och frågade vad jag använder för solskydd!

Så det tänkte jag berätta. Nu inför den kommande solsäsongen och allt.

(Även om jag väl inte har så mycket äkta färg nu precis utan det är i så fall mest solpuder 😉 Sveper lätt med rougeborsten över kinder, panna och näsrygg om mornarna innan jobbet).

 

Jag har med åren blivit mer varsam med solandet och är mer noga med bra solskydd. Får faktiskt lite ångest när jag tänker på hur jag slarvade med det när jag var yngre och kunde vara ute i starka solen hela dagar om somrarna utan något som helst solskydd, inte bra..

 

Till barnen är favoriten Vichy Capital Soleil, beskrivning:

Solspray SPF 50+ til barn till ansikte/kropp med mycket högt solskydd. Förebyggande skydd mot fotoåldring. Anpassad till barns aktivitetsnivå. Extra vattenresistent (6 x 20 minuter). 100% anpassad till barn och känslig hud, testad under pediatrisk och dermatologisk kontroll.

Hypoallergen. Stärkande och lugnande källvatten från Vichy. Utan parabener, färgämnen och parfym.

Även Evy Sunscreen Mousse är en favorit till barnen, läs beskrivningen, den håller vad den lovar.

Jag och mannen har allra mest använt den här från Piz Buin, älskar den!! En riktigt klassiker och jag hoppas aldrig de slutar sälja den. Grymt att den har två flaskor i ett med två olika faktorstyrka och doften är min absoluta favorit, en perfekt ”playadoft” haha. Smidig att smörja in och känns skön på huden. Går igång lite på solkräm jag 😉

Sen har jag kompletterat med den här från Vichy för ett högre skydd, och det här stiftet till näsa och nyckelben, som på mig sticker ut och är extra utsatta områden (samt axlar).

Eftersom jag behöver fylla på med nytt har jag faktiskt beställt hem den här ansiktsmoussen, den här kroppsmoussen och den här ”tan activator”, (för jag är nyfiken på att prova om den funkar). Evy är ju riktigt riktigt bra produkter och väldigt snälla mot huden.

 

Viktigast av allt är att hålla sig lite i skuggan när det är som stekigast, vilket har kommit mer naturligt sen vi fick barn då vi alltid tar en siesta mitt på dagen på semestern. Sen har vi alla i vår familj fördelen med att vara födda med bra pigment som i sig skyddar mot att bränna sig i solen, mannen är halvmarockan, barnen ”kvartingar” och jag är också rätt mörk (1/16 portugis bl.a 😉 ) Vi blir knallbruna.

 

Man går absolut inte säker för det och min mormor dog dessutom av malignt melanom när jag var 3 år, blott 48 år gammal så jag skyddar mig och kollar mina fläckar. Som jag har många av..

 

Är ni försiktiga i solen och noga med solskydd?

Var det, snälla.

 

Kram

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.