RÖDBETSBURGARE MED AVOKADOKRÄM & SÖTPOTATISPOMMES

söndag, oktober 1, 2017 0 7

 

 

 

 

Igår fick jag ett sånt fasligt sug efter vegetariskt, så jag funderade en stund och kom fram till att jag skulle prova att göra burgare på rödbetor & fetaost. Tittade på ett par recept här & där men blev tillslut en ”egen” variant och det blev superyummie!

 

 

 

 

 

 

Burgare (gjorde bara för 2 pers)

Ca 3 st mellanstora rödbetor

Ett paket fetaost

1/3 gul lök

knappt 0,5 vitlöksklyfta

1 ägg

1 tsk olivolja

1/4 kruka basilika

salt & peppar efter tycke och smak

 

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa lök, vitlök, basilikablad & ägg i mixer (eller med stav som jag gjorde). Riv rödbetorna grovt och krama ur så mycket saft du kan. Tärna fetaosten. Blanda ner i en bunke med basilikamixen.

Forma till burgare på en skärbräda/tallrik och försök krama ut ytterligare vätska. Stek i olja på medelhög värme ca 4 minuter på varje sidan och lägg sedan i en form in i ugnen ca 10 minuter.

 

Avokadokräm

 

1 avokado

1/4 basilika

1/2 matsked olivolja

1/4 vitlöksklyfta

zest & saft av knappt en halv citron

salt & peppar efter tycke och smak

 

Mixa alltsammans och smaka av med salt & peppar.

 

Sötpotatispommes

 

Skala och skär sötpotatisen i ca 1 centimers fyrkantiga stavar. Förkoka ca 6-7 minuter, låt ånga av på en kökshandduk en stund och fritera sedan i olja tills de fått rejält med färg så de blir riktigt krispiga. Lägg på hushållspapper för att suga upp överflödig olja, salta ganska rejält.

 

 

Tillbehör

 

Jag valde ett briochebröd, spenatblad och Josefs picklade rödlök.

 

Mumsfilibabba!

 

 

 

 

 

Nu ska jag strax iväg och assistera lite på en fotografering, ska bli superkul!

 

 

Önskar er en lovely söndag!

Kram

7

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *