RUNT MATBORD I MARMOR

torsdag, april 13, 2017 10 12

Buenos dias!

Nu är det äntligen på plats, vårt efterlängtade runda matbord i marmor. Såååå himla fint blev det, och inte alls för stort med 120 ø som jag först var lite ängslig över (vi har ju en ganska liten matplats i köket).

Fortfarande tillfälliga stolar, får se när de ersätts. Dessa svarta ska bort iaf, för se hur de gjort märken på väggarna när man dragit bak stolen för långt.. Gör inget i nuläget dock, då vi ska slänga på ett nytt lager fräsch färg på väggarna så småningom.

Underredet har jag specialbeställt hos ett företag som heter Argona rostfria, som jag har kontakt med via jobbet och som ligger på samma gata där jag jobbar. Blev hur fint som helst och jag är glad att det funkade med 2×2 cm tjockt stål och inte 3, som många bord med såpass stor skiva kräver, så mycket snyggare med smala rör. (Dessa är tjockare inuti så att säga och tål därför den tunga vikten av ca 60 kg som skivan väger).

Så här sitter jag nu och känner mig väldigt nöjd över hur fint bordet blev, hade ju länge trånat efter den här dyrgripen från Designonline, men tycker såhär i efterhand att mitt nästan blev finare.. Ellos har ett fint också, här. Även Mio har ett jättefint, här.

Regnet smattrar utanför och jag sveper muggar av kaffe, lyssnar på ”Despacito” på repeat och drömmer om Spanien..

Lite senare ska jag och kidsen in till stan, ska hälsa på min buddy Sophia som precis flyttat in i en drömlägenhet i Linnéstan, ska bli så roligt att se!

Men först ska jag göra mig anständig & gå ut med den lilla svarta.

Puss!

12
10 Comments
 • Therese
  april 13, 2017

  Alltså underredet!!!! Gud va snyggt! Vad gick det på?

  • Catta
   april 13, 2017

   Tack! 1800:- för bara underredet och 6500:- inkl. marmorskivan.

 • Camilla
  juni 12, 2017

  Hm…tror jag just hittat lösningen till mamma och pappas (eller rättare sagt farfars) gamla marmorbord. Det är ett jättestort ovalt matbord med en fantastisk flerfärgad marmorskiva som man kan spendera hela dagen att hitta former och mönster i. Jag älskar skivan som varit med genom i princip allt. Småbarn som lär sig rita med tusch, bestickssolon, kladdiga bullbak m.m och bara är lite smått repig i lacken, inget annat bord jag stött på har varit lika tåligt i 40 års tid…men underredet i massivt gjurtjärn skulle jag gärna ersätta med något lite modernare och lite lättare. Älskar din kryssdesign. Föreställer mig att i de tjockare dimensionerna skulle det kunna fungera.

 • Elita
  augusti 14, 2017

  Hej, vart beställde du marmor skivan? Har du någon kontakt på Argona rostfria ifall man vill beställa ett likadant underrede?

  Vore väldigt tacksam om du vill svara!
  Mvh/ Elita

  • carro
   augusti 20, 2017

   Hej jag undrar samma, sitter och kollar på bord som kostar upp mot 13-14 tusen i samma storlek! 🙁

   • Catta
    oktober 1, 2017

    Se svar ovan 🙂

    • Andrea
     mars 15, 2018

     Hej jag hittar inte svaret till var du hade köpt marmorskivan?tack snälla om du kunde svara:)

     • Catta
      mars 15, 2018

      Hej!
      Marmorskivan köpte jag av ett företag som flyttat från Sverige till England och finns därför inte kvar att köpa här. Men om du är ute efter antingen skiva eller helt bord kan du kolla detta inlägget där jag länkat till en kille som jobbar med sånt.
      http://www.ljuvamagnolia.se/2018/03/sangbord-i-marmor.html

      Kram

  • Catta
   oktober 1, 2017

   Hej!
   Ursäkta supersent svar! Jag har beställt underredet av Tobias som har Argona tillsammans med sin pappa. Detta var nog dock ett undantagsjobb då de mest jobbar för industri, vi sitter på samma gata så jag stack in näsan och frågade och eftersom vi beställer en hel del från dem till jobbet så gjorde de mig en tjänst. Vet att de har svårt att få tid över till såna privatbeställningar men du kan alltid kolla. Har inte numret i huvudet men googla Argona i Torslanda så hittar du.

   Lycka till!
   Kram

 • Emma
  september 28, 2017

  Hejsan!

  Har du höjden på underredet och längden (diametern), tack på förhand och du jättefin blogg blir alltid inspirerad av dig 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.