LISTA VÄRSTA BÄSTA

fredag, september 23, 2016 0 11

 

 

 

Kör en liten lista igen här på LM, denna fann jag hos Emma.

 

 

Min äckligaste mat.

 

Hmm, gillar nog det mesta egentligen men mat med stora lökbitar i ger mig rysningar. Typ köttfärssås, grytor och så, finhackat måste det vara! Sen är svettiga hamburgare från donken inte min grej, även om de glider ner i nödfall.

Inälvsmat tycker jag egentligen är ganska vidrigt också.

 

 

Min godaste mat.

 

Helgrillad kyckling är en favorit, med knaperstekt skinn och saftiga vingar & lår, filéerna lämnar jag till andra. Älskar fettsprängd mat, karré & entrecote framför filé tex.

Sushi hamnar högt på listan, likaså fisk & skaldjur i största allmänhet.

Och typ allt min man lagar.

 

 

Fika jag säger nej till.

 

Gräddbakelser/tårtor mår jag riktigt sunkigt av, även om jag kan tycka att ett par tuggor är smaskens nån gång då och då. Torra kakor är inte heller så gott enligt mig, med vissa undantag.

 

 

Fika jag säger ja till.

 

Wienerbröd!!!! Med massor av gult haha, fy s*tan va gott. Kan möla i mig tre på raken, även om det verkligen är a big no no för min mages hälsa.. Chokladbollar är inte dumt heller.

 

 

Tv-program jag aldrig skulle titta på.

 

Dr.Phil är ett jag avskyr, även om jag sett det en del förr. Han är en av de läskigaste typerna jag vet, för att inte tala om en del av hans gäster. Där är jag tvärtemot Emma, som gillart. Däremot håller jag med henne om evighetssåpor som Glamour osv, blaha blaha, icke nåt för mig.

 

 

Tv-program jag gärna skulle titta på.

 

Om djur & natur, underhållning som Idol är gött att slötitta på. Svenska & danska serier som Bron, Morden i Sandhamn & Beck gillar jag. Senast såg vi The Night Maneger och den var grymt bra tycker jag.

 

 

Hatväder.

 

Finns nog inget väder jag riktigt hatar, däremot kan jag tröttna om ett visst väder håller i sig för länge. Eller tex om det regnar & stormar så kan det vara urmysigt att lyssna till om man är inne i det torra, men behöver man vara ute i det är det inget vidare. Att cykla när det blåser mycket kan driva mig till vansinne, då arg-cyklar jag haha.

 

 

Älskväder.

 

Stilla väder, både med sol och utan. När det är kav lugnt på havet är det magiskt. Sen kan det vara mäktigt när det stormar med.. Men helt klart är det få saker som slår en solig sommardag på västkusten.

 

 

Då tappar jag humöret helt och hållet.

 

När folk inte tar mig på allvar. Oftast handlar det om vissa män som inte respekterar en stark kvinnas åsikt, utan ser det som störigt. Jag säger vad jag tycker, det uppfattas av somliga män ofta som störigt när det gäller tjejer, och imponerande/respektingivande hos män. Blä för det.

Chauvinister blir sura, och jämlika riktiga karlar uppskattar det. Lilla gumman- attityd hos män är bland det värsta jag vet.

Jag kallar mig för övrigt inte feminist, utan humanist.

 

 

Då blir jag svinglad.

 

När hela familjen är på topphumör och vi tokar oss tillsammans, skratt och bus är det härligaste som finns. När jag hänger med mina älskade vänner, vi har så vansinnigt roligt ihop och jag är så innerligt glad över dem.

Skogspromenader, dopp i havet, musik & lite shopping gör mig också himlans glad.

 

 

Sämsta musiken.

 

Hårdrock som låter som bröl tål jag inte, typ dödsmetall eller vad man kallar det hehe. Fy så hemskt.

 

 

Bästa musiken.

 

Jag är allätare mer eller mindre. Pop, soul, reggae, RnB, raggaton, hiphop och mycket spanskt föredrar jag.

Al Green, Marvin Gaye & Tracey Chapman är några gamla favoriter som jag inte tröttnar på.

 

 

Värsta tiden på dygnet.

 

Riktigt tidiga mornar.. typ kring 5.

 

 

Bästa tiden på dygnet.

 

På vardagen är det lätt 16.10, när jag kommer hem från jobbet, så himla skönt. Man får pussar & kramar från familjen & Josef står nästan färdig med maten, lyx.

På torsdagar och helger så är det mornarna, att man kan softa med barnen i flera timmar i soffan och sörpla en massa gott kaffe. Sen en lång och härlig hundpromenad på det. Livet.

 

 

Då blir jag grinig.

 

När smärtorna tar över, då blir jag både ledsen, grinig och arg.

 

 

Då blir jag tillfreds.

 

När kvällsrutinerna flyter på, barnen är på gott humör, de somnar gott och jag sen kan krypa upp i soffan med en skål med smågodis. Då är jag nöjd.

 

 

Mitt sämsta humör.

 

Det är också oftast smärtrelaterat. Och när någon stressar mig i ett läge då mina nerver är på utsidan, då kan jag få ett utbrott tillslut.

 

 

Mitt bästa humör.

 

När jag känner att livet, hemmet, jobbet mm är iordning, och när jag inte har några måsten. Jag blir på sjukt bra humör när jag får babbla loss med mina vänner, när hela familjen mår bra och är glada. När jag får mysa med min fina man. Jag älskar att skratta så jag nästan kissar på mig, så folk med humor (gärna lite smått sjuk sådan haha) är banne mig det bästa som finns!

 

 

Sämsta grejen jag äger.

 

Oj, den var svår. Får nog bli ett plagg då, en topp som är fin men som har en dragkedja i nacken där håret gärna fastnar. Har blivit smått skalperad av den ett par gånger hehe.

 

 

Bästa grejen jag äger.

 

Min cykel. Vilken grej ändå. Den gör att jag kommer till jobbet snabbare än med bil pga att jag slipper ligga i köer, och kan ta genvägar. Så himla smidigt, och hälsosamt inte minst.

 

 

Fulaste klädesplagget jag vägrar bära.

 

Tight polojumper. Det hade jag på 90-talet, med en stor flanellskjorta över, och bilderna på det vill jag helst bränna upp haha, så fruktansvärt fult. Men man var ju tydligen het då tyckte man..

 

 

Plagg jag älskar att bära.

 

Fladdriga klänningar på sommaren. Mjukiskläder året om, vilket för mig är typ träningstights med collegetröja. Stora stickade tröjor. Flera val jag vet, men kan inte välja där.

 

 

Dofter jag inte tål.

 

Stark parfym på buss (migräntrigger). Kräk. Svett. Sköljmedel (använder inte det själv), kläder ska dofta rent och fräscht men får inte konkurrera med tex parfym.

 

 

Dofter jag älskar.

 

Bebishud, och hela min familjs hud när den är ren och mjuk. En nyvaken Inez -eller Valentin-kind är oslagbart. Ebbas tassar luktar en varm blandning mellan knäckebröd och hö, mysigaste doften som finns och jag kan nästintill snorta henne tassar om kvällarna i soffan haha. Jag är sjuk jag vet hahaha!

Nyduschad älskling med go herrparfym är inte att leka med och jag sniffar också gärna på mig själv i min Decadence by Marc Jacobs, favvisparfymen!

 

 

Värsta personlighetsdragen hos andra.

 

Snålhet. Inte de som är snåla mot sig själva för det är upp till var och en (och kanske många gånger sunt & smart), utan mer de som gärna ser till att bli bjuden av andra men som aldrig bjuder igen. Eller utnyttjar folk för tjänster utan att nån gång erbjuda en gentjänst.

Det har väl sällan drabbat mig kanske men man har ju stött på(och hört om) typen i sina dar.

Gillar heller inte när folk kommer sur till jobbet och låter det gå ut över andra, då får man skärpa sig eller stanna hemma, punkt. Eller så får man åtminstone berätta så man kan förstå varför humöret tryter.

 

 

Bästa personlighetsdragen hos andra.

 

Allmänt glada och positiva människor som smittar med sitt smajl. Vi borde alla bli bättre på att le mot varann. Folk med civilkurage står högt i kurs hos mig. Likaså de som rycker in och hjälper den där damen på bussen som tappat balansen eller vem/vad det nu kan vara, att man ser, hör, agerar. Att vara passiv när någon behöver hjälp är aldrig ok.

Att bry sig om är fint.

 

 

Ett litet citat avslutningsvis:

 

 

Making one person smile can change the world

-maybe not the whole world, but there world

 

 

Någon med likheter?

 

 

Happy friday!!

Kram

11

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.