DRÖMHUSET

onsdag, januari 13, 2016 6 11

 

SFD30DB7CFEE04F4200A59D4AE6A71BDC0D_800x800 SFD9EA83C9BAF7D422FABB20925BB0B177A_800x800

 

 

Funderar starkt på att flytta till Laholm 😉

 

Fatta att denna pampiga villa om 215 +25 m2 är till salu med ett utgångspris på 3 100 000:- !!

(Hemnet-länk här)

Nästan gratis i förhållande till husen här..

Nu finns det förstås inga såna ståtliga sekelskiftesvillor här i lilla Göteborgs-stadsdelen Torslanda som jag bor i, men om det gjorde skulle utgångspriset förmodligen ligga mellan 10 000 000:- & 15 000 000:-, om inte mer..

 

Bopriserna nu är heeelt galna. Små radhus från 60/70-tal på runt 100 m2 kring vårt område som ser ut som små lådor går för runt 4 mille. Käcka boenden, visst, men inte för de pengarna..

Tycker jag då. Men det råder ju bostadsbrist i och kring storstäderna så det är många som slåss om samma objekt, och då trissas det upp till enorma summor.

 

Vad tror ni, är toppen nådd? Eller kommer bopriserna fortsätta stiga?

Så länge räntan är låg så gissar jag att det kommer fortsätta. Det kostar för lite att låna helt enkelt och då vågar folk köpa dyrt.

 

Vi får nog lägga villaplanerna på is lite, och vara nöjda med lilla radhuset 🙂

Man vill ju leva med, och inte bara bo, eller hur!

Blir iof jättefrestad att flytta till billigare trakter ibland, när man ser vackra villor med stora trädgårdar till låga priser, men så får man tänka på det praktiska. Här har vi supernära till skolor, våra jobb, havet, Gbg stad mm. Värt mycket då man sparar mycket tid på att slippa pendla osv.

 

 

Hur och vart bor ni förresten?

Lägenhet, radhus, villa? Storstad eller glesbyggd? Nyfiken.

 

 

Hoppas ni har en fin lille-lördag, nu ska jag sjunka ner i soffan och läsa nya Mama.

(Gick bra med gastron igår btw, även om det var väldigt otrevligt, hua)

 

 

Kram på er!

11
6 Comments
 • Ekenäsliv
  januari 13, 2016

  Ja gosh vilket hus!!
  Jag tror att toppen snart är nådd… Det kan omöjligt fortsätta så här och folk har uppenbarligen inte råd ibland…
  Vi bor ju i en by utanför en stad. Kalmar tätort har ca 40 000 invånare, så det är ju knappast en större stad, men räcker för mig 🙂

  Gastro… Hua, skönt att det gick bra vännen!
  Får du vänta på resultat nu då?
  Jag har med en period av kontroller nu.. Var på ”mellankroppsundersökning” idag. Min man fattade inte alls vad jag menade 😉 Men det gör nog du 😉
  Fast jag tycker ju att det är ganska obehagligt eftersom jag hade en jobbig förlossning, men det gick bra.

  Nu är det dax för trötthönan här att sova…
  Take care hjärtat!
  Kramar Anna

 • Frida
  januari 14, 2016

  Halloj, bor där du bor..nästan i en villa.

  Jag undrar också väldigt mycket över hur folk har råd med alla dessa dyra hus i våra trakter och runt om.
  Ibland känner jag att vi måste bygga ut och ibland känner jag att man måste vara lite nöjd med vad man har och göra det bästa av de 111 kvm vi har.
  Vi är glada att vi hoppade på tåget för 5 år sedan och köpte hus, redan då dyrt men nu hade det varit ännu dyrare.
  Stod och kollade i skylten på en mäklarfirma i Bengtsfors för några år sedan en Herrgård för 900 000 och vanliga hus 300 000 kr-400 000 kr men man vill ju bo där man vill bo och det
  Vi skojar lite om på vårt område om att vi får bygga atriumhus på våra tomter och byta barn när de blir i den åldern grannarnas barn hyr av oss och våra barn av grannen, annars kommer de liksom aldrig ha råd att flytta hemifrån
  Husen går numera oftast på förhandsköp på vårt område…vi tar det smäller till med överpris och tar ingen besiktning…husen är rätt nya i och för sig 2000-tal de flesta.

  Ha det fint.

  /Frida

 • Therése
  januari 15, 2016

  Ja hu, vad säger man…. Jag bor i lägenhet i Stockholm så jag tycker förstås att t o m Göteborg är ”billigt” och när man ser jättevillor som denna till priser man knappt får en liten tvåa för, tja… Vi sålde en skogsfastighet på 300 ha inkl ett gammalt hus på ca 300 kvm i Ångermanland för ett par år sedan och något halvår senare såldes en fyra i mitt hus i Stockholm för ungefär samma summa. Helt galet är bara förnamnet, man undrar om våra barn någonsin kommer att kunna flytta hemifrån!

 • pillan
  januari 16, 2016

  Ja bostadsmarknaden är helt galen och ”uppochnedvänd” ! Jag bor ju i en liten by och i ett stort gammalt timmerhus precis vid vattnet. Kan bara gissa vad ett liknande hus i en stad skulle kosta…
  Nu är detta ett hus som min farfarsfar byggde i slutet på 1800-talet och jag fick huset av mina föräldrar. Vi kunde därför totalrenovera huset för en större summa så jag känner mej lyckligt lottad

  Ha det fint //PIllan

 • Emely
  januari 17, 2016

  Jag har fått för mig att ni skulle bygga ett hus? Eller har jag drömt det? 🙂
  Vi bor i en lägenhet. Det är en hyresrätt men herregud vad dyrt det är! Vi bor utmed havet förvisso och i en relativt ny och fräsch lägenhet men vi har räknat på att månadskostnaden blir lägre om vi köper ett hus. Men sen kommer vi till det praktiska. Vi är inte händiga, inte intresserade av att måla, snickra och fixa. Så ja, hus i all ära men vem ska ta hand om det? 🙂

 • Nazima på Min mat och mitt hem
  januari 21, 2016

  Vilket fint hus!!!
  Bostadsmarknad är helt galen just nu och även häruppe på Tjörn där jag bor , går 70-talsvillorna för 3 mille och mer. Vi hade ”tur” att kunna köpa loss en tom som min svärmor ägde och byggde lösvirkeshus, huset är ritat sv arkitekt efter våra önskemål.
  Vi bodde ju inne i Göteborg innan och trivdes men insåg att vi skulle gå lägga för mkt på boende där, precis som du skrev , att man vill ju leva ochså.
  Nu bor vi ute på landet vid havet och med Max 45 min i bil till centrala Göteborg ( om det inte ör köer), så det är bästa sv två världar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.