OCEAN BEACH CLUB -RECENSION #1

måndag, september 21, 2015 8 9

 

 

 

Tänkte att jag skulle recensera vårt fantastiska boende och härliga semesterresa till Ocean Beach Club i byn Makrigialos på Kreta!

Ett hotell som överträffade våra förväntningar och jag vill tipsa om detta för er som är sugna på en go Greklands-semester framöver.

O.B.C är ett hotell byggt för familjelyx och är en del av Sunwing Makrigialos Beach, där alla gäster på OBC har tillgång till Sunwings stora utbud av aktiviteter och faciliteter (men inte tvärtom).

Helt suveränt att kunna välja stunder med Lolo & Bernie, vattenrutchkanor, vattendans mm på det lite livligare Sunwinghotellet, för att sedan dra sig tillbaka till lugnet på OBC. Perfekt för vår familj!

Tanken här är att man ska njuta av hav, himmel och harmoni. Av ett rofyllt familjeliv med tid att umgås, på ett designhotell med avslappnad atmosfär. -För att citera hur Ving själva beskriver det.

Den beskrivningen stämmer på pricken enligt oss.

 

 

 

 

Vi bodde i en 3-rums CLUB SUITE som har terrass med helt fantastisk havsutsikt och direkt access till privat pool som delas med 8 andra sviter, helt klart det bästa rummet på hela hotellet skulle jag säga, och värt varenda krona med ”egen” pool.

Att vakna och bara ta ett kliv ner i den 27 grader varma saltvattenspoolen och titta på soluppgången innan frukosten var ljuvligt. Märkligt nog så var vi för det mesta ensamma här, bara ibland ”hängde” vi med några av våra trevliga grannar, så känslan var mer som en privat lyxvilla än ett hotell.

Sen var det guld värt att medan barnen ville/behövde ligga inne på rummet för att vila/rita/kolla på paddan mm, kunde vi föräldrar fortsätta ligga i/vid polen och fullkomligt slappna av, himla härligt. Det passade många viljor så att säga.

(Sen behövde även vi ta siesta inomhus då det var väldigt hett hela veckan)

 

Hotellet har totalt 18 rum med direkt poolaccess,  utspridda i olika byggnader, vårt låg i huvudbyggnaden precis intill hotellets SPA-avdelning.

 

 

 

Vid slutet av poolen går en trappa ner och precis runt hörnet till den ligger restaurangen, så vi hade väääldigt nära till alla gratisglassar och annat gott som vi trippade dit i våra badkläder för att hämta med oss till rummet, himla smidigt.

 

 

Och där står jag nedanför trappan och väntar på familjen, i en klänning som vinden blåst upp som en ballong haha.

 

 

Läget på detta hotell är bara så himla fint, precis ovanför en av Kretas allra bästa stränder (härligt finkornig sand och inte lava eller stenig). Gångvägen till vänster på bilden ovan leder ner till playan.

 

 

Här ovan ser ni poolen och trädäcket till 4 av de andra rummen med  direkt poolaccess, de ligger lite längre ner i och heter CLUBHOUSE SUITE.

Gångvägen som går upp till vänster om stranden leder till Sunwing-hotellet så det är verkligen inga långa avstånd till Lolo & Bernie och allt annat skoj som även OBC-gästerna har tillgång till. (Även all inclusive gäller där). Toppen!

 

 

Balkongerna till CLUB SUITE-rummen har räcke och grind med lås så inga småttingar riskerar att smita iväg till poolen när inte mamma och pappa ser. Trappstegen var småruggliga till ytan och inte halkiga.

 

 

På de stora breda trappstegen ligger sköna dynor/madrasser att sola på och varje rum/terass har egen dusch.

 

 

Väldigt vackert med det turkosa vattnet från infinitypoolen som möter blå himmel och blått hav.

 

 

Ni ser ju, all by ourselves..

 

 

Soluppgång..

 

 

..och solnedgång.

 

 

Det hörni, var många bilder.. men det kommer fler haha, så fortsättning följer..

Betyg så långt:

5 av 5 för läget på hotellet, rummet, stranden, fräscha saltvattenspoolen, närheten till restaurangen och kanske framförallt känslan av lugn på ett ändå fullbokat hotell.

 

Kram så länge!

9
8 Comments
 • Therese
  september 21, 2015

  Hej
  Underbara bilder, vi har också varit på
  Makri…absolut fint och så , men väldigt lugnt
  Och inte mycket att göra utanför hotellet.
  Men skönt och rogivande absolut
  Vad tyckte du om den nästan 2,5 timmar långa bussresan?
  Inte rolig alltså.

  • Catta
   september 22, 2015

   Vi älskade just lugnet, efter 3 intensiva år med knappt någon ledighet tillsammans var det exakt vad vi behövde. Sen hade vi över 40 grader hela veckan så vi orkade inte göra några utflykter utanför hotellområdet direkt, en tur ner till byn bara.

   Transfern var i längsta laget men inga problem för varken oss eller barnen. De var nöjda nästan hela resan, bara Inez som kräktes lite på hemvägen precis innan flygplatsen, hon har alltid varit lite åksjuk. Men hon gnällde inte utan var ganska nöjd ändå haha.

   Kommer skriva lite om det i del 2, transfern alltså 😉

 • Ekenäsliv
  september 21, 2015

  Oh my oh my, det ser verkligen ljuuuuuuuuuuuuvligt ut!
  Önskar jag kunde knäppa med fingrarna och förflytta mig o lilla familjen dit en vecka 🙂
  Kram Anna

  • Catta
   september 22, 2015

   Ja men eller hur, såååå himla härligt!
   Kram fining

 • Pernilla
  september 22, 2015

  Ser helt underbart ut! Längesen jag åkte charter, men just Ocean Beach har jag faktiskt tittat på, perfekt att få en recession!

  Kram Pernilla

  • Catta
   september 22, 2015

   Det var det verkligen 🙂 Kommer skriva mer i ett annat inlägg så håll utkik!
   Kram

 • Diana
  februari 21, 2017

  Dear Catharina

  Thank you for the great evaluation of this hotel and the pictures. THis really helps when trying to decide which room to get at this hotel. Can you maybe tell me if the beds in the small room (alcove) are too smal for a grown up to sleep in the lower bed? I am considering a similar room as you had or the club house suite (three growns ups and one 3 year old) with two rooms.

  Regards from Denmark

 • Therese
  februari 8, 2024

  Har du tips på utflykter och aktiviteter? Ska dit i April

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.