DIY -EN SÄNGGAVEL MED NITAR

måndag, maj 4, 2015 23 26

Visar en glimt av vår nya sänggavel som jag ”slängt ihop”, visst blev den ganska fin?

Ok, den är inte perfekt, jag är ganska hafsig av mig, det ska gå fort när jag gör saker, och så här i efterhand så kan jag störa mig på att jag inte tog tid på mig att göra den mer perfekt. Nitarna är inte heeelt jämna runt om (och tyget lite ”bubbligt”), men det får väl duga när man inte har annat än eld i röva så att säga..

Blir sugen på att göra en till, till Inez rum fast en annan variant, den här från Ellos är fin.

Älskar tyget, det är så där härligt grå-lila-beige-smutsigt eller vad man ska säga. Hittade liknande på Engelska Tapetmagasinet för över 700 spänn, men detta låg på blygsamma 199:- vilket fick mig att slå frivolter inne i tygbutiken (ok, inte riktigt).

Visar helhetsbilder en annan dag.

Vet inte om ni minns att jag visade en bit tyg tillsammans med nitarna för ett tag sedan, då ni fick gissa vad jag skulle DIY:a, det var alltså denna sänggavel, fast jag bytte tyg..

Det andra var åt mörk petroliumblå, och det kändes inte hundra när jag höll upp det mot gardiner mm. I lördags hittade jag istället detta , som är väldigt likt mina gardiner i färg, mina härliga gardiner i sammet som jag älskar.

Har tjatat ett tag om makeover i sovrummet, och det är helt klart på g, även om det går rätt sakta. Har fått lite fixarstopp av Josef, som tycker att det räcker att hålla på med trädgård, tvättstugan och körkort åt gången. Är beredd att hålla med där, måste tygla min maniska sida, och leva med.. om inte annat..

Så nytt golv och målade väggar dröjer här.. vet inte ens om jag ska måla väggarna grå längre, nu när jag har lite mysig mullvadsfärg på gaveln. Räcker med vitaktigt plankgolv kanske, och lite annat smått. Sängbord ska jag göra nya, med stålben och marmorskiva, sänglampor ska bytas ut, för Hektar passar inte nu. Gardinstången ska bytas ut till mässing, den står redan och väntar i ett hörn här hemma 😉

Nu måste jag återgå till Parneviks här, love them!

Kramis

(Vinnaren av boken Om Att Älska presenteras imorgon tisdag).

26
23 Comments
 • Susanne
  maj 4, 2015

  Sååå fint!!
  Du är försiktig du:)

  Må så gott fina du
  Kram Susanne

 • Susanne
  maj 4, 2015

  Heej igen!!
  Du är för duktig du skulle det såklart stå, sorry.

  Kraam

  • Catta
   maj 5, 2015

   Tack snälla du! 🙂
   Kram

 • Ekenäsliv
  maj 4, 2015

  Hej sötnos!!’
  Ååå jag bara älskar sänggaveln!!! Den är ju huuuuuur fin som helst!!
  Som hämtad ur ett inredningsreportage!
  Hmm, kan känna igen det där med det maniska beteendet väääldigt väl är jag rädd… Har med hållit igång så ett tag hemma nu…. Så kan säga att när jag satte mig i brassestolen igår slocknande jag på typ två röda i solen…;)
  Nu sitter jag på hotellrummet o h har precis övat på mitt tal tre eller fyra gånger.. Tror det sitter nu… Himmel, det ör 230 personer anmälda….!! O för dem skall jag tala, lilla blyga Anna liksom.. Someting has happened 😉
  Suss gott i ert fina sovrum och tack söta du för fina komplimanger om min blogghörna!:)
  Kraaaam Anna

  • Catta
   maj 5, 2015

   Gud vad du är snäll, tack så mycket för fina orden vännen.
   Ja, vad ska vi göra med oss, kanske ses och hålla oss till att babbla, det kan man göra stillasittande 😉

   Hoppas det gick suuuper idag!
   Kramis

 • Välkommen Hem!
  maj 4, 2015

  Men asså du ba’!
  Swishhhh, så slänger du ihop en sänggavel… bara sådär! Och den blev ju hur stylish som HELST! Och vaddå ”inte rakt”?? Du måste vara skadad sen tillskärarakademien…! Loppa!!
  Jag är ju också en textilnörd men de där nitarna satt ju hur rakt som helst enligt moi. Så var nöjd du och sussa så gott nu i ditt superfina sovrum!
  Puss o kram!
  Judita

  • Catta
   maj 5, 2015

   Haha, Juditha, lika go som alltid är du! Tack snällaste sötaste, får la va nöjd då.. Fast på andra sidan (som inte syns här) är det en gnutta mer ojämnt.. Gör nog inget ändå, eller så drar jag ur dem och spikar i lite rakare..

   Puss på dig världens goaste!

 • Eva
  maj 5, 2015

  Vad duktig du är!! Det blev ju kanonfint! 🙂
  Riktigt fina sängkläder också, var kommer dom ifrån?
  Jag skulle också vilja ha sånna där härligt skrynkliga sängkläder i vår säng. 🙂

  Ha en fin dag!

  Kram Eva

  • Catta
   maj 5, 2015

   Tack!
   Linnelakan från H&M, hur sköna som helst, löv them!

   Kram

 • Marlene
  maj 5, 2015

  Hej! Oj vilken fin gavel:))undrar vart du köpt nitarna. Har aldrig sett sånna som sitter ihop. Verkar ju toppen smidigt. Mvh Marlene

 • Kristina
  maj 6, 2015

  Hej! Så fantastiskt fin gaveln blev! Var hittade du tyget? Ljuvlig färg.
  Hälsningar
  Kristina

 • Johannes mamma Annki
  maj 14, 2015

  Hej. En sådan fin sänggavel! Och jag såg inget ojämnt. Vad fint ni har det och vilka underbart söta ongar❤️

  • Johannes mamma Annki
   maj 14, 2015

   Johannas mamma såklart☺️

 • Johannas mamma Annki
  maj 14, 2015

  Hej Catta. Vilken jättefin sänggavel. Och jag såg inget ojämnt. Vad fint ni har det och vilka underbart söta ongar❤️

  • Ljuva Magnolia
   maj 15, 2015

   Hej Anki!
   Gud vad kul att du kikade in här hos mig 🙂
   Tack snälla du! Hoppas allt är bra med dig, så himla länge sedan vi sågs nu..

   Hälsa gubben, kram!

 • Linda
  juni 23, 2015

  Men herregud så vackert! Helt perfekt!

  Vart har du köpt spikarna? =)

 • Annika
  juli 26, 2015

  Åh vad fint det blev. Och äntligen säger jag! Efter två timmars surfande kring var kan jag köpa möbelspikband fann jag äntligen svaret! TACK! Har du använt guld eller antikguld?

  • Malin
   juli 27, 2015

   Åh du får gärna berätta vart du hittade! 🙂 Är också på jakt efter det 🙂

 • Rebecca
  augusti 23, 2015

  Åh bara älskar sänggaveln! Hur har du gjort med nitarna? Är det något slags ”bälte” med nitar? Vart fick du i sådana fall tag på dessa? Är sugen på att själv göra en snygg sänggavel i liknande stil!
  Tack för en mycket inspirerande blogg!!

  Vänligen Rebecca

 • anna
  september 29, 2015

  Hej!
  Jättefin verkligen, vill göra en liknande jag med! Vart hittade du nitarna?
  körde du spånskiva under?

  tacksam för svar,
  Anna

 • Rita
  december 21, 2015

  Jätte fin sänggavel! finns det möjlighet att beställa en sådan av dig? =)
  är på jakt efter en med nitar men hittar inte.
  mvh
  Rita

 • Malin
  december 21, 2015

  Hej!

  Otroligt fin sänggavel och inspirerande inlägg! Vet du vad tyget heter, eller vilken butik köpte du det i? Jag är på jakt efter precis ett sådant.

  Stort tack på förhand!

  Malin

 • Sara
  juli 13, 2017

  Hej!
  Hamnade på din blogg när jag googlade på DIY Sänggavel och din gavel blev ju så fin!!
  Jag undrar var du köpt nitarna och om de hänger ihop?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.