ÅRETS ADVENTSKALENDER

tisdag, november 25, 2014 4 3

SAMSUNG CSC

Mmm, juldoftande hyacinter på svaj 😉

 

 

Då var barnens adventskalender klar, varsitt litet paket att öppna varje advent fram till jul.

Förra året körde vi med varsin lego-kalender men vi skippar det i år. Inez är ju egentligen för liten för smålego, och var det definitivt förra året haha. Sånt smått kommer ju bort lätt när man är liten.

Sen blir det lite charmigare såhär, tycker jag.

 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

En stake har åkt fram i köksfönstret, så mysigt att börja få tända stakar och stjärnor nu i dessa mörka tider 🙂

 

 

Hilloooo!

 

 

Läget då?

Här är det bättre i sjuksugan, skönt. Och vilket kalasväder vi haft idag, sol i mängder och det blev en promenad med Ebba & Inez i vagnen till torget. Valentin som annars alltid varit hemma när Inez är sjuk ville plötsligt gå till förskolan så vi lämnade honom där 9.30, han är ju ändå frisk och pigg så why not? (Ringde och det var självklart ok för dem).Fast kändes väääldigt konstigt att ”bara” ha Inez hemma, så självklart att ha bägge hemma även om bara ena är sjuk tycker jag. Men nu ville han så gärna, och det är jag glad för då han inte har varit så sugen på förskolan annars. Han brukar vilja vara hemma hellre och efter två dagar där brukar han nästan börja grina.

De är så olika barn och han har alltid gillat lugn och ro omkring sig och förskolan är ju lite väl latjo lajban ibland kanske, 22 ungar är de ändå på samma avdelning.. Sen vet jag att han har det super när han väl är där, många kompisar och superbra pedagoger som han är fäst vid, men det kan bli mycket ändå för en som inte är så himla livad (även om han tagit sig på senare tid).

5 dagar i veckan hade knäckt honom, så då är det tur att vi har lediga torsdagar 🙂

Inez är mycket mer ”förskolebarn”, inte i början men nu springer hon in och kastar sig i famnen på sina fröknar och pratar jämt om sina kompisar som hon längtar till. Det är ju härligt ändå, även om jag hade velat ha dem hemma jämt typ, och avis på pedagogerna som får uppleva en massa saker med mina barn som jag går miste om..

 

Nä, nu ska jag sluta svamla och önska god kväll!

Kram

 

 

 Hoppas min sida funkar bättre för er nu, problemet ska vara löst 🙂 Annars hör av er så ska jag se vad det kan bero på, typ problem med att kommentera osv..

3
4 Comments
 • Hem & Trevligheter
  november 25, 2014

  Underbar kalender!

  När jag ser den så minns jag den jag fick av mina gudföräldrar när jag var liten. En julgran i trä med 24 små ringar i som Ingrid kärleksfullt hade fäst små, små klappar hon slagit in. Mina gudföräldrar som också är min morbror och hans fru (Ingrid) kunde inte själva få barn så fram tills de adopterade så var det jag som fick massor av julklappar och födelsedagspresenter. 🙂

  Vad härligt att Inez tycker det är kul med dagis. Så har mina barn varit och det underlättar så när man vet att det är ganska många timmar de tillbringar där. Man får inte heller glömma bort att det faktiskt inte är enbart förvaring utan på dagiset i alla fall där E och N gick var de otroligt pedagogiska och lade grunden för mattetänk och tränade bokstäver på ett roligt sätt. Båda tycker att det är superkul att gå i skolan då de läser och skriver bra båda två vilket jag tror beror på en kombination av otroligt bra dagis och intresserade föräldrar. 🙂

  Kram Linda

  Kram Linda

  • Catta
   november 25, 2014

   Vilka mysiga minnen!

   Håller med dig fullt i det där med lärandet på FS, fantastiskt verkligen, vi är jättenöjda med alla pedagoger barnen har (som är både män och kvinnor vilket jag är glad för). De är fenomenala med barnen och det är ju ett av världens viktigaste jobb!

   Fast jag är ändå avis på att dem får tillbringa så mycket tid med mina barn haha 😉
   Kram

 • Suss - Hemma på Sjuan
  november 26, 2014

  Vad mysigt! Många saker jag saknar i jul nu när barnen är nästan vuxna…
  Krya på er där hemma. Kram Suss

 • Sofia - Strawberry Dreams
  november 26, 2014

  Superfin kalender! Vad enkelt och stilrent att ”bara” hänga upp det på ett snöre på det viset!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.