Feng shui i hallen

tisdag, maj 28, 2013 8 0

 

Visste ni det?

 

Att enligt Feng shui så är hallen den viktigaste platsen i ett hem.

 

Detta går jag och tänker på nu, och det känns faktiskt lite självklart att det är just så.
Jag stör mig ALLTID när jag kommer hem, och jag blir ALLTID lite stressad när jag ska gå ut, eller när jag går förbi vår hall.
För att här råder ingen Feng shui, i vår hall.

  

 

Hallen är det sista du ser när du lämnar ditt hem, och det första du möter när du kommer hem.
Saker man ska tänka på först och främst är dold förvaring (det har inte vi), och om man har plats så är färska blommor och/eller doftljus positivt att pryda hallen med.

  

Bilder från Sköna hem & ?

 

Hallen står för livsväg och karriär enligt Feng shui, och av de fyra elementen är vatten extra gynnsamt i hallen. Såsom svart, assymetriska former, glas och vatten.

  

Vill ni veta mer om Feng shui i hemmet kan ni läsa om det här.

  

*

  

När det kommer till dold förvaring har jag en liten, eller kanske stor, idé om hur jag vill ha det. Skulle kunna bli helt fantastiskt, om jag nu kommer kunna skrida till verket nån gång..
Min andre hälft är ju inte mr. Handyman precis haha, alltså när det kommer till hantverk i huset (finns annat han är kung på;)
Så om såna här saker och ting ska bli gjorda hänger det mest på mig, med hjälp av J (vid humör haha).
Är ju beroende av hans hjälp när det kommer till frakt osv, då jag ej har körkort, morr på mig..
Det är bara det att han inte är så sugen på mina projekt alltid, förrän de är klara vill säga, då tycker han de är toppen! =)
Att man har små barn med i bilden hela tiden underlättar ju inte, inte heller att J jobbar mest helger. För när man väl kanske kan få hjälp att passa barnen är inte karln hemma, och jag själv på en buss exempelvis är ju inte det lättaste, inte om man ska kånka stora tunga skrymmande saker..

  

Tjöt tjöt..

   

Hoppas ni får en dejlig tisdag vänner!

Kram C

0
8 Comments
 • Lantligt i smultronbacken
  maj 28, 2013

  Ja, hallen var faktiskt det vi fastnade för när vi köpte vårt hus för ca 9år sen. Den är stor och rymlig och ligger bra mellan kök och vardagsrum. När vi öppnade upp både i köket och vardagsrummet så blev hallen liksom ett till rum med som ingår i allt annat. Öppen planlösning är bra och sant som du säger att det är ju det första man kliver in i och det sista man lämnar när man går.

  Hoppas ni får en härlig dag. Här är det klarblå himmel som ska vara hela veckan och vette sjutton om det inte blir en sväng till Växbo kvarn idag igen med picknick. Man måste passa på.

  Kram Teres

 • Kavallinskan
  maj 28, 2013

  Men då måste jag fixa i ordning min hall snarast! Gillar hallen på sista bilden, det va snyggt!
  Ha en fin tisdag!
  kram viktoria

 • Lady-G
  maj 28, 2013

  ja vilka fina bilder du bjuder på! och hon kan hon Jannicke.. ska genast ta mig en titt i min hall och se om ngt måste förbättras enligt feng shui.

  Kram och ha en fin dag!

 • Vita huset 28
  maj 28, 2013

  HEJ vet vad du menar med massa projekt o att karl inte alltid är med på det jämt 🙂
  Men dåld förvaring har jag i hallen o de har jag mest byggt på med hjälp av H såklart.
  Nöjd är jag. Blir nog bra hos dig sen med.

  Gillar urnan i förra inlägget, helt klart bättre svart.
  Ja jag går också ifrån shabby, gillar industri bättre. lite rufft o massa vitt i basen med svarta detaljer.

  Kram Camilla

 • Linda
  maj 28, 2013

  Jag har också en karl här hemma som är urdålig på allt som har med huspyssel att göra, alltså spika, hamra, byta brädor osv, osv. Hopplöst! Vi får ta vara på svärfars kunskaper i ämnet så länge han är frisk och pigg.

  Kramar i massor från mig som nu har sommarlov. Tjohooooo!!!!!
  /Lindis

 • homebyCaroline
  maj 28, 2013

  Alltså vår hall. Blääää! Hate it. Har planer men det är väldigt långt bort om min man får bestämma, och det får han ju ofta när det kommer till ”nej”… och andra sidan är han verkligen en handyman när han vill 😀

  Spännande att se vad du har för idé!

  Ha en fin kväll!

 • Prinsessorna på Bellevue
  maj 29, 2013

  Håller med! När du målade den svart så blev det ju hux flux en gjutjärnsurna! Jättesnyggt! Ojojoj… hallen är ju oftast en katastrof och det är SVÅÅÅRT med en miljard skor och jackor och väskor och….. 🙂

  Kraam och tack snälla för gratulationen!
  Petronella

 • Välkommen Hem!
  maj 29, 2013

  Herregud!! Det där hade jag ju alldeles förträngt- feng shui i hallen! Vi använder ju vår grovantré typ 95% av gångerna vi går in och ut…!! Och dörrn gnisslar som en gammal gnu dessutom. MÅSTE börja använda vår stora, fina entré! Den är ju 100 gånger finare men den står bara där och ser… just fin ut…
  KRAM! Judita

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.