Piffat i köket lite

onsdag, mars 27, 2013 12 0

 

Rotade fram ett par gamla sittkuddar och la på stolarna, passar fint nu till påsk, vår & sommar.

 

Påskliljor på bordet, och lilla silverägget har hamnat här, tycker om den mindre liljan Tete a tete.

 

 

Hej på er raringar!

 

Tack för snälla krya-hälsningar, värmer =)
Tillståndet är dock oförändrat, men men..what to do.

 

Mina diagnoser (IBS & endometrios) har dock fått mig att börja tänka mycket på det här med hälsa, i form av kost och träning.
Jag tror att jag kan påverka mitt tillstånd en hel del där, så mycket socker och skit jag trycker i mig dagligen.

 

Har fått erbjudande om dietisthjälp tidigare från Sahlgrenska men jag har varit dum och tackat nej. Någon med bra erfarenhet av IBS-magar?
Sen behöver jag nog springa lite, gym är inte att tänka på, inte min grej. Däremot har jag ju hund, så varför inte småspringa istället för att gå =))

 

Det som har stoppat mig tidigare, är rädsla för att tappa vikt, men rätt kost kan säkert hålla mig på banan.

  

Sorry..

Inte mycket feelgood i detta sjukdomssnack, men det är ju en rätt så stor del i mitt liv, och vem vet hur många där ute som har detta gemensamt med mig!

  

Ta hand om er, man har ju bara en kropp!

Kram =)


0
12 Comments
 • The House Of Maura
  mars 27, 2013

  Prata med eller anmäl dig till worldofshape.se (com) å kolla om dom kan hjälpa dig.. Det är inte bara ett hjälpmedel för att gå ner.. Kram vännen

 • pillan
  mars 27, 2013

  Pillan här igen 😉 Har själv IBS mage och turen att ha en farbror som är specialist i detta ämne! Jag kalar min mage så länge jag tagligen äter någon form av magbakterier, typ Activia, proviva eller i tablettform!
  Testa detta och även dra ned på socker och det mesta av vita kolhydrater…

  PIllan

 • Sofia Petersen Ristic
  mars 27, 2013

  Stackare! Låter som klokt tänk i alla fall;) Hoppas du mår bättre snart!

  Kram

 • Therese
  mars 27, 2013

  Hej! Jag har haft IBS i så gott som hela mitt 30-åriga liv.. dock är det bara ca 1 år sedan jag fick reda på det. I Maj 2012 började jag äta LCHF, och nu är jag mycket, mycket bättre! Efter MÅNGA prover hit och dit, kom de framtill IBS eftersom allt annat var som det skulle. Jag har svårt att gå upp i vikt, har alltid varit lång & smal (175 cm och 53 kg). Så sedan dess har jag sakta med säkert gått upp något enstaka kilo!! 🙂

  När man har IBS ska man låta bli fibrer, socker, mjölkprodukter och äta nästan glutenfritt. Enligt ”Pillans” tips i inlägget ovan, skulle jag aldrig klara av… Det är massor med socker i Proviva, och i Activia är det både mjölk och socker + en massa andra tillsatser. Men det är JAG.. alla med IBS är ju ganska olika!

  Ät så rent som möjligt, alltså inga tillsatser.. utan gör så mycket du kan själv från grunden.

  Jag äter ”fibrex” varje morgon, och det hjälper min IBS-C mage, så jag får igång den. Äter även ”Oxytarm” och probiotika kapslar.

  Gå in på http://www.ifokus.se – ett superbra forum där man kan få hjälp med allt. Det finns även ett eget ibsforum – http://www.ibsforum.se.

 • Johanna / Fru form o fix
  mars 27, 2013

  Jag har också endometrios, och pco. Det är inte så lätt alltid med de här dolda sjukdomarna. Kram

 • Titta in hos Thess
  mars 27, 2013

  Bloggen handlar ju om dig,sjukdomar eller inte.
  Tycker det är bra att du pratar om allt :))
  Har oxå en jätte krånglig mage och har alltid haft.
  Börjar misstänka att det är mjölet som är den största boven för min del.
  Äter lchf sedan början av januari och har aldrig varit så bra i magen som nu.
  Hoppas att du snart blir bättre.

  Kramar Thess

  P.s gillar sitt kuddarna :))))

 • Prinsessorna på Bellevue
  mars 27, 2013

  Åhh, jag lider med dig! Hoppas, hoppas att det finns någon lindring och att du till sist kommer fram till något som funkar för dig! Stoor kraam till dig och vad fint du hade gjort i köket!

  Petronella

 • Postadress Torslanda
  mars 27, 2013

  Jag hoppas att du hittar en väg som passar för dig och din kropp.
  Härligt påskigt i köket!

 • Lantligt i smultronbacken
  mars 27, 2013

  Ohh, jag har faktiskt också fått hem lite GULA påskliljor *hör och häpna*. Är det påsk så är det:))

  Endometrios vet jag hur du har det med. Inte alls roligt. Men om du tar hjälp av dietist ser hon till att du inte tappar i vikt, är nog en bra sak att göra det kanske om du känner för det. Jag måste också ta tag i saker och äntligen har jag gjort det, skönt när steget är taget och man söker hjälp.

  Kram Teres

 • Mittgodastefinaste
  mars 28, 2013

  Hoppas att det blir bättre. Det verkar klokt att ta hjälp. Man blir så sänkt av magen när den krånglar. Jag blev bättre när jag uteslöt jäst.

  Önskar dig en jättefin påsk. Kram Jenny

 • Ljuvligtvitt & busiga gossar
  mars 28, 2013

  Haft fullt upp, men hela tiden haft ditt inlägg (och nästa) i tankarna. Så äntligen hinner jag lämna en rad..
  Det är hemskt med dessa ”dolda” sjukdomar. Och lite privata känns dom ju också, så det är kanske inte det första man pratar om. Du är ”modig” som kan tala om det!
  Jag har nästan diagnosen Ibs. Läkarna sa att det med störta sannolikhet är just ibs jag har, men behövde ta prover för att ge mig medicin. Och det är ju inte direkt trevliga prover dom ville ta så då drog jag mig ur 😛 Jag har levt med min magsmärta i över tio år, så det är som vardag för mig. Jag har också lärt mig lite om vad jag absolut inte kan äta och så. Men jag överväger att be om hjälp än en gång, det är ju det enda rätta. En obehaglig undersökning och sen kanske jag slipper det värsta.
  Jag är också slö och trött av det, men ”tyvärr” tappar jag inget i vikt. Jag är ju överviktig så hade gärna velat 😉 Men förstår dig som är smal (likaså min syster som är smal med ibs) Men vitaminer har ingen läkare förklarat för mig att det kan vara bra? Jag har ju tänkt lite själv, så jag tar berocca boost mot tröttheten 😉 Men ändå. Jag kanske skulle be om ett vanligt test för sånt så länge. Jag vet jag är dum som drar mig för den ”riktiga” undersökningen..

  Ang. IVF så har jag en väldigt nära som gått igenom det ett par gånger. Så jag vill bara säga: Ni är starka! Det är en tuff resa, men tänk att det kan sluta så bra som det gör? ♥

  En STOR kram till dig idag! 🙂

  • Catarina Alexandersson
   mars 29, 2013

   Söta du, tack för att du skriver!
   Tycker absolut du ska ta tag i och undersöka om du har IBS eller ej, visst det är rätt så tufft att gå igenom, men det klarar du.
   Jag har gjort både gastroskopi och koloskopi, plus en rad andra undersökningar som är betydligt jobbigare, i forskningssyfte.
   Gastron upplevs av många som fruktansvärt men i mitt fall var det inte alls så jobbigt, lite tufft genom svalget, sen gick det som smort =) Kan tillägga att du kommer bli erbjuden både smärtstillande och lugnande, i form av morfin eller annat, detsamma gäller för koloskopi.

   Jo, IVF är ingen lek precis, även om det gick över förväntan i vårt fall. Tyvärr känns det ganska kränkande att det inte hålla särskilt privat, man sitter tillsammans i stora väntrum, får ligga på samma rum inför ägg-uttag osv. Ungefär som att det är allas angelägenhet när folk ska försöka bli gravida, på ett mycket smärtsamt sätt, både fysiskt och känslomässigt. Tillsammans med alla tuffa hormonbehandlingar förstår jag att många ger upp, men lyckas man är det ju värt det alla gånger om såklart.

   Lycka till med din IBS-utredning, verkligen värt att ta tag i!
   Kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.