EN UNDERBAR VECKA I LOFSDALEN

torsdag, januari 5, 2023 1 0

Hej på er! Long time no see!

För första gången på dessa snart 13 år som jag har bloggat så lämnade jag datorn och kameran hemma. Endast mobilen fick följa med och det var så välbehövligt att koppla bort stora delar av sociala medier. Inte helt, för det är ganska skönt att pilla lite med det och försvinna in i instavärlden en stund när tankarna är för tuffa.

Sorgen efter Ebba är enorm men under veckan i fjällen med vänner har det känts lite lättare och hela familjen har haft det roligt och kunnat koppla av, det är verkligen skönt att vara aktiv och susa ner i backarna i vackert vinterlandskap.

Kvällarna när man släckt och ska ska sova har varit tuffa för mig, när det är tyst och man är ensam med sina tankar, då kommer sorgen och saknaden. Fast ändå allra värst här hemma.. vi åkte hem en dag tidigare då det råder busväder och igår kväll när vi kom hem kom ångesten över att se Ebbas koppel i hallen, skålarna i köket och sängen under trappan. Fy fan rent ut sagt vad hon fattas oss, så så tomt och dystert efter henne 💔

Men hon har det bra, beslutet var rätt och hon har fått ro. Lilla älsklingen. Och kanske var det hon som tog ett snack med de andra änglarna om att ge oss de mest magiska dagarna med sol och guldsken i Lofsdalen. Ja det är lätt att plocka fram sin barnatro när man har sorg, då vill jag gärna tro att det finns en himmel att hamna i.

Lofsdalen är en riktig pärla till skidort, gemytligt och väldigt väldigt vackert. Vi lyckades pricka in tre dagar av 6 med riktigt kanonväder, de andra var mulna men med stilla vind. Kallt dock, mellan -8 till -14 hela veckan, men paltar man på sig är det ingen fara.

Vi bodde i en stuga/parhus på adressen Bäcköringsvägen 8B med 8 bäddar och 98 m2. Otroligt fina nybyggda hus med alla bekvämligheter man kan tänka sig som bastu, kamin osv. Ski in ski out, stor stransportsträcka/backe ner till huvudliften och sen en slingrig skogsstig tillbaka från backen till stugan.

Magisk utsikt över Lofssjön och bort mot Idre. Total rekreation för både kropp och knopp att spender en vecka här.

Uppe på toppen av Hovärken ligger Europas högst belägna whiskeybar Lofsdalen Skybar där Mackmyra lagras ca 400 st personliga fat med whiskey. Där kan man äta enklare rätter och dricka drinkar med 360 graders panorama-utsikt.

Här fick vi en stund för oss själva jag och darling medan kidsen tog en paus i stugan.

Hoppas ni har haft det fint ni med och Gott Nytt År på er!

KRAM

0
1 Comment
  • Marianne
    januari 5, 2023

    Wow, vilka fina bilder

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.