GO STÄMNING MED TÄNDA LJUS

onsdag, februari 16, 2022 0 0

Innehåller annonslänkar

I mitt gamla aktionsfynd, fem ljusstakar av serien Nagel från Stoff BMS, brinner ljusen och gör det mysigt. Tar ett tag till innan kvällarna är ljusa.

Dessa ljusstakar lanserades på 60-talet av konstnären Werner Stoff och arkitekten Hans Nagel och idén till dem kom till efter att Hans Nagel hade ramlat i skidbacken i Alperna och skapat tre perfekta hål i snön efter hans fingrar. Kul historia och tänk om en annan hade kunnat komma på så briljanta designidéer efter en vurpa i snön haha.

Originalljusstaken tillverkades av tyska BMF (Bayerische Metallen Fabrik) under 1960- och 1970-talen. Nu har det danska designföretaget STOFF Copenhagen återlanserat STOFF Nagel under varumärket med samma namn, utifrån designduons originalritningar.

Säljer som smör och säljs i många inredningsbutiker, och eftersom modellen jag har är annorlunda och svår att hitta fler av så skulle jag faktiskt kunna tänka mig att börja samla på den nyproducerade varianten, som bl.a finns på kampanj hos Cervera här och Nordic Nest här.

Ljusen är också stoff och både de och långa kronljus som passar finns hos Cervera här och Nordic Nest här, i olika färger.

Bordslampan med glaskupan kommer från House Doctor och finns också hos Cervera här och Nordic Nest här, till grymt kampanjpris (ca 40%). Gillar den och lampor är en av alla detaljer inredning jag älskar mest, skulle kunna samla på det. Det och vaser är jag väldigt svag för.

Hoppas ni har en fin kväll.

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.