SOPPA MED STING

onsdag, november 17, 2021 0 0

Innehåller annonslänkar

Hej på er denna mörka lillelördag, blåser halv storm här i Göteborgs västra stadsdel där vi bor och jag kämpade mig hem i motvind på cykeln, pjuh!

Kika in med ett enkelt recept på en supergod het fisksoppa som jag lagade igår till lunch. Den är verkligen favorit, fräsch och rejält med sting i. Vill man ha det lite matigare kan man köra lite ris till, mer som en gryta. Riktig boost för immunförsvaret med ingefära, chili och lime, behövs nu i förkylningstider eller hur!

Asiatisk fisksoppa

1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 bit ingefära
0,5 paprika
Saft och zest från 1 lime
1 skvätt fisksås
1 hönsbuljongtärning
250ml kokosmjölk
Ca 2 dl vatten
Ett knippe Koriander
Ca 400g fisk, jag använde Torsk idag.

Fräs lök, vitlök, chili, ingefära i olja.
Tillsätt paprika.
Smula i hönsbuljong.
Häll i kokosmjölk, vatten, fisksås, pressa i Saften från en lime. Låt koka i några min.
Tillsätt Koriander och fisken, låt sjuda i 5-7 min. Toppa med limezest och extra koriander

Passar på att tipsa om mina nya fina underlägg som jag köpt på Mio. Har länge letat efter underlägg i just rotting eller liknande men tyckt att de varit för dyra, som dessa fina från Hemtex tex men så hittade jag dessa på kampanj för bara 39:- st. 49:- ordinarie pris så inte speciellt dyra då heller.

Finns även rektangulära, här.

Black Week pågår hos Mio just nu så bra tillfälle att fynda och köpa julklappar.

Nu ska jag åka och hämta dottern som är på gymnastik för att sen hinna hem igen och skicka iväg sonen på fotbollsträning.

Trevlig kväll!

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.