SKÖN HELG

söndag, augusti 29, 2021 0 0

Innehåller annonslänkar

Vilken himla härlig helg det blev!

Ja igår lördag var väl inte vädret på topp men jag hade en så himla mysig kväll på Hönö där vi firade en av mina bästa vänner på hennes 40-årsdag och som firades hemma hos hennes 102-åriga morfar!! Hur coolt? Arne är den coolaste gubben ever alltså, så piggelin och har minne som en häst och herregud vilka historier han kan berätta från förr. Helt fantastiskt och förstå vilken skatt han bär på, allt borde egentligen bandas och skrivas ner för snart är det ingen som kan återberätta det som han upplevt.

Ännu roligare för mig är att vi är släkt så han kan berätta mycket om vår släkt på öarna från väldigt långt tillbaka i tiden, mycket om min pappas mormor Ida och rövarhistorier om smugglarkungen Ernst Bremer (som det finns en film om med Loffe Karlsson i huvudrollen) och om öarnas historia i allmänhet. Och idag åkte vi faktiskt ut till Kalvsund en sväng med båten för att bada och där ligger vackra Bremerska villan, även kallad smugglarvillan, där Bremer huserade under 1910-talet. Kalvsund har mycket historia och var från 1600-talet och framåt en boplats för lotsar, skeppare, tullare och fiskare, och jag älskar historia.

Rosenskäran svämmar över i rabatterna så jag plockade in ett fång i förmiddags innan vi stack iväg på sonens borta-matcher. Var lite kyligt på förmiddagen men sen blev det 24 grader efter lunch så riktigt svettig söndag, härligt!

Teddyjacka förra årets från I dig denim (liknande hos Bubbleroom här), tofflor Shepherd och tights Stronger. Går i princip alltid i såna här myskläder på helgerna och annan ledig tid, bästa jag vet och nu har Stronger släppt en ny kollektion tillsammans med Therese Lindgren som jag skulle vilja beställa ett par set från i höst.

Bakom rosenskäran gömde sig en gigantisk dahlia, så häftigt att de kan bli så stora.

Min lilla hjälpreda Inez hjälpte till att plocka upp fallfrukt från gräsmattan så robotklipparen slipper fastna (så tröttsamt) och efter allt regn är det galet grönt i trädgården, får passa på att njuta av det innan allt blir gult och brunt..

Här på västra Kalvsund tog vi vårt kvällsdopp i ett glittrande men väldigt uppfriskande hav, temperaturen har sjunkit från varma 24 grader till bara 17 efter alla kalla dagar och regn, ändå otroligt härligt tycker jag!

Blodcirkulationen kickar igång och man känner sig spänstig och frisk i kroppen efteråt, bästa känslan.

Smugglarvillan..

..och närmaste puben haha 😉

Hur har ni haft det i helgen?

Lika bra som vi hoppas jag, men jösses så fort dagarna går när man har det roligt.. inte alls redo för ny vecka utan vill vara ledig meeer!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.